van der Horst

Spa Rally voegt regularity en criterum toe

Het Criterium is een volledig losstaand kampioenschap, erkend door de RACB en waarvoor een provinciale licentie aangevuld met een daglicentie (€50) volstaat. Het parcours van het Criterium neemt het parcours van de Herock Spa Rally op zondag over in zijn totaliteit, goed voor iets meer dan 100 kilometer tegen de chrono. We herinneren dat wagens met vierwielaandrijving en GT’s geweerd worden uit het Criterium. Vier categorieën worden toegelaten: Gr.N, Gr.A, Gr.E (verlopen homologatie en nationaal paspoort) en Gr.M (aangepast). De wagens worden onderworpen aan het algemeen reglement van de RACB, de automatische brandblusser is verplicht en de uitrusting van de bemanning moet conform zijn aan de huidige FIA-normen.
Het Criterium is dus een unieke gelegenheid om de prachtige wegen van de regio van Spa te ontdekken, uit te komen in een organisatie van een wedstrijd van het Belgisch kampioenschap en zich te amuseren in ideale omstandigheden, voor een aantrekkelijk budget.
 
De inschrijvingen worden geopend op 1 december. Het gebruikelijke tarief voor Criterium-wedstrijden, €400, blijft van kracht.

Persbericht DG Sport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zondag 2 december 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons