van der Horst

Spa: René Rast bezorgt Audi de pole

René Rast - Team ABT Audi
René Rast - Team ABT Audi
Op een opdrogend circuit van Spa-Francorchamps was het wachten tot de laatste paar minuten om te zien wie de pole zou pakken. Iedereen was de 20 minuten durende sessie begonnen op regenbanden maar naar het einde toe was er een droge lijn en koos iedereen voor de slicks. Bij het vallen van de vlag was het uiteindelijk René Rast (Abt Audi) die de snelste was in 2:23.424. Kampioenschapsleider Sheldon Van der Linde (Schubert BMW) vertrekt straks om 13u30 naast hem op de eerste startrij.
  • Dreamdrive
Esteban Muth - Walkenhorst BMW
Esteban Muth - Walkenhorst BMW
Vier verschillende merken op de twee voorste startrijen, met een derde tijd voor Nick Cassidy (AF Corse Ferrari) en P4 voor Mikaël Grenier (GruppeM Mercedes). Hij bleef merkgenoten Maro Engel (GruppeM) en Maxi Götz (Winward) voor. Laurens Vanthoor (SSR Performance) had moeite om de Porsche te controleren in de Dubbele Linkse en eindigde pas als 20e, op bijna tweeënhalve seconde. Net achter hem zagen we landgenoot Esteban Muth, die in de BMW de 21e tijd reed.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons