van der Horst

Spa: Renzo Uylenbroeck pakt tweemaal winst

Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprtin Cup Spa Race 1
Start 2023 Virtual Belcar Skylimit Sprtin Cup Spa Race 1
De tweede wedstrijd van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup bracht ons naar Spa-Francorchamps. Met weer een groot startveld in de vier klassen ging de wedstrijd van start en we werden niet teleurgesteld. Terwijl tijdens sommige vorige races de winnaar al snel vast lag, maar ditmaal kregen we de nodige animo in de verschillende klasses.
  • De Swert Opticiens
BSSC 4: Renzo Uylenbroeck stelt orde op zaken
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Net zoals in Sebring was het weer uitkijken naar het duel tussen Renzo Uylenbroeck en Gaëtan Anger. Beide heren vochten een stevig duel uit op het Amerikaanse circuit en dat was nu ook in race 1 het geval. Beide heren schoten weg van de rest van het veld en zouden elkaar schaduwen de volgende twintig minuten. Maar het was in de laatste ronde waar Uylenbroeck met zijn BMW iets meer profijt haalde tegenover zijn concurrent in de Mercedes en daarmee ook de winst pakte. Wat verder achterop werd Kevin van der Wielen derde. Voor de start van de tweede race werd de top acht omgedraaid en daar maakte Uylenbroeck gretig gebruik van. De Vlaams-Brabander startte sneller dan zijn Franse tegenstander en reed zonder omkijken richting winst, voor Anger. De strijd voor plek drie leek nog spannend, te worden tot een aanrijding tussen Bryan Crauwels en Jonathan De Clippel er voor zorgde dat Lorenz de Vlieger op het laagste podiumtrapje mocht plaatsnemen.
BSSC 3: Zweten voor Thomas Leysen
Thomas Leysen - Audi RS3 LMS TCR
Thomas Leysen - Audi RS3 LMS TCR
Thomas Leysen had aan zijn laatste bezoek aan de Sprint Cup een mindere ervaring op Spa opgelopen, maar dat werd nu al snel weggespoeld met winst in de eerste race. De Kempenaar reed met zijn Audi van start tot finish aan de leiding en eindigde met een mooie voorsprong op de rest van het veld. Voor plaats twee werd het nog wel spannend, Sven Calbert haalde het nipt van Rutger Herbosch. Welgeteld zeven tienden bleef er tussen beiden. Race twee was dan eentje van een ander kaliber. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd, geraakte Leysen niet weg van de rest. Op een bepaald moment lag de top vijf zo dicht bij elkaar dat nog iedereen kon winnen. Uiteindelijk kon Leysen orde op zaken stellen, al moest hij zich wel in het zweet werken verklaarde de Viraco.eu-piloot achteraf. Dat terwijl de strijd voor de tweede plek nog duurde tot aan de finishlijn en waar Calbert ditmaal Seppe Verbeke achter zich kon houden.
BSSC 2: Jens Goossens en Simon Heck in de hoofdrol
Jens Goosens - Toyota GR86
Jens Goosens - Toyota GR86
De eerste race lag al snel in een beslissende plooi. Vooraan reed Jens Goossens weg van de rest en terwijl het gevecht om de tweede plaats in volle gang was, kon hij onbedreigd op winst afstevenen. Voor de tweede plek ging het uiteindelijk tussen Gilles Philippaerts en Simon Heck. Beide heren wisselden geregeld van positie, maar het was de eerstgenoemde die toch zilver behaalde voor de Duitstalige Belg. Race twee had dan weer meer iets weg van een afvalrace. Zo verloren we al snel Goossens vooraan na een tik, maar ook de overige deelnemers kwamen op de een of andere manier in de problemen, waardoor we uiteindelijk een duel kregen tussen Heck en Kevin Tierens. Beiden bleven elkaar bestoken, maar in de laatste ronde kon Heck standhouden en pakte zijn tweede overwinning dit seizoen. Bram Vanuytven eindigde op de derde plaats.
BSSC 1: de wederopstanding van Jarno Loret
Jarno Loret - Mazda MX-5 Cup
Jarno Loret - Mazda MX-5 Cup
In 2022 lastte Jarno Loret een sabbatjaar in wat betreft simracen en dat heeft geholpen zo bleek. Al van bij de eerste race was hij vooraan te vinden achter Rune Bobbaers, om uiteindelijk de leiding over te nemen en hij wist zich tevens ook staande te houden tegen de youngster van het veld. Op een bepaald moment genoot hij van een voorsprong van meer dan vijf seconden. Die slinkte gaandeweg wel, maar hij had bij de finish meer dan anderhalve tel op overschot op de jongeman van Arnage Competition. Yves Frederickx, die de Toyota terug voor zijn vertrouwde Mazda inruilde, eindigde op plek drie. In race twee leek de start dan weer faliekant mis te lopen voor Loret na een tik, maar wanneer Bobbaers hetzelfde meemaakte, reed de Limburger toch nog onbezorgd richting winst. Aan de meet had hij maar liefst meer dan 37 seconden voorsprong op Ronald Vanuytrecht, die zelf moest terugvechten na een moeilijke start. Yannick Willems eindigde als derde.

Voor de volgende wedstrijd trekken we richting Frankrijk, alleen niet naar de vaste manche in Le Mans, want ditmaal trekken we richting Magny-Cours.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 5 mei 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons