van der Horst

Spa Revival: Laat het feest beginnen

Spa Revival
Spa Revival
De overgang van de zomer naar de lente is voor de Spa-Francorchamps Revival gunstig geweest, met een tweede editie, gepland van woensdag 24 tot zaterdag 27 april, die uitzonderlijk belooft te worden. Opnieuw zal het centrum van Spa tot een waar droomautofestival worden omgetoverd, met prestigieuze auto's, hoogwaardige partners en exclusieve gasten zoals Jacky Ickx of Freddy Loix...
Aan het roer van dit state-of-art motorevenement in de regio Spa trokken Jean-Pol Piron en Alain Degen aan het einde van de eerste editie van de Spa-Francorchamps Revival heel wat lessen. Negen maanden later is het evenement duidelijk nog sterker geworden en de tweede editie krijgt vorm onder de best mogelijke auspiciën met ook heel sterke partners.

De opener van het evenement kennen we al, want net als vorig jaar zal het Circuit van Spa-Francorchamps op woensdag 24 april het toneel zijn van een door Curbstone georganiseerde Track Day. Deze Track Day is bovendien uitverkocht! De mooiste auto's zullen natuurlijk op het circuit te zien zijn en om 18u00 zal een parade dit prachtige en spectaculaire konvooi richting het centrum van Spa leiden... onder aanvoering van Didier de Radiguès, op een motor die door DG Sport van Christian Jupsin is uitgeleend!

De deelnemers aan de Spa-Francorchamps Revival 2024 begeven zich vervolgens naar de Drivers' Club, nu gevestigd in de Brasserie des Bobelines, die voor de komende vier dagen aan hen voorbehouden is en dat voor een openingscocktailreceptie en een vrije avond op verzoek van de verschillende partners.

Donderdag 25 april is de officiële start van de GT & Classic Tour, waarvan het parcours door DG Sport is uitgetekend. Vervolgens gaat het naar het Groothertogdom Luxemburg, met een lunch in het beroemde Château d'Urspelt, een must voor elk zichzelf respecterend motorevenement. Eenmaal terug bij de Drivers' Club stappen de deelnemers in authentieke Engelse bussen op weg naar het Domaine de Bronromme, waar de dag met een diner wordt afgesloten.

Jacky Ickx
Jacky Ickx
De GT & Classic Tour gaat verder op vrijdag 26 april en dat wordt een dag om nooit te vergeten. De Spa-Francorchamps Revival ontvangt zijn eregast Jacky Ickx voor een lunch in restaurant Barisart, op een steenworp van het stadscentrum. Om 16u30 zal de Drivers' Club het decor zijn voor een signeersessie van de grootste Belgische rijder aller tijden. Vervolgens volgt zijn inhuldiging als Ereburger van de Stad Spa, in aanwezigheid van burgemeester Sophie Delettre. De avond ter ere van Jacky Ickx wordt georganiseerd door Pierre Van Vliet, met een diner van Yves Mattagne, die op twee sterren in de Michelingids kan rekenen!

De laatste dag van de Spa-Francorchamps Revival, zaterdag 27 april, staat in het teken van de Elegance Gallery, met een tentoonstelling van echter juweeltjes uit heden en verleden in de Galerie Léopold, in het Parc de Sept Heures. Dit alles in nauwe samenwerking met British & Sportscars, de bekende structuur uit Overijse die gespecialiseerd is in de aan- en verkoop van uitzonderlijke auto's!

Deze laatste dag, die begint in aanwezigheid van Jacky Ickx, staat ook in het teken van de Porsche Club Belgium Spring Road Trip, onder leiding van Thierry Van Dalen, die zeker een nieuw stukje prestige zal toevoegen! Om 15u00 sluit een prijsuitreiking de vier schitterende dagen af...

De tweede editie van de Spa-Francorchamps Revival kan rekenen op de samenwerking met een groot aantal uitzonderlijke partners, waaronder Pirelli, State of Art, Chopard, D'Ieteren Luxury Performance, Porsche, Bentley, Maserati, Lamborghini, Bugatti, Rimac, Aston Martin Brussels, Discar, BMW M, Alpine Centre Brussels, Lotus, McLaren Brussels, Ferrari Monza, Jaguar Spirlet, August Porsche Addiction, Shelby by Gentlemen Car!

Persbericht Spa RevivalDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 24 april 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons