van der Horst

Spa Six Hours: Voorbeschouwing van de organisatoren

Een schitterende reeks races voorbehouden aan F1, Prototypes, GT’s en toerwagens van vroeger en nog vroeger… met als kers op de taart de Spa Six Hours zaterdagavond: dat is het programma van de mooiste historische meeting van het jaar in ons land. Er zullen zaterdag weer meer dan honderd wagens aan de start staan, daar moet geen tekening meer bij worden gemaakt. Maar deze meeting is meer dan alleen maar de competitie met de historische racewagens.
Op 17 en 18 september staat het evenement dus weer op de kalender, een evenement voor alle liefhebbers van oude wagens en de sfeer van weleer. Het is ook de afspraak bij uitstek van de BFOV, de Belgische federatie van oude voertuigen. Zij komen met hun leden massaal naar de Ardennen, waarbij de mensen die met hun oldtimer komen, een specifieke parking krijgen, vlakbij de F1-stands, voor de haarspeldbocht van La Source.

Eens te meer heeft de BFOVde zaken volgens de regels van de kunst aangepakt. Zo is er een gepersonaliseerde ontvangst voor de leden, een shuttledienst tussen de parking en de paddock, souvenirs en een mooie receptie in de Salons van Eau Rouge, die voor de gelegenheid het huis van de BFOV worden.

De nationale federatie begint er samen met organisator Roadbook al aan op donderdagavond. Dan krijgen de eigenaars van een oude wagen tussen 18.00uen 19.30u de mogelijkheid om samen lekker te eten, een ritje over het circuit te maken en elkaar beter te leren kennen. Meer info op www.bfov-fbva.be of www.spasixhours.com.

Koning van de toerwagens

De liefhebbers van de mooie wagens zullen zeker ook eens een kijkje nemen in de stands of de paddocks om er ex-Formule 1-rijder Gerhard Berger tegen te komen, of nog Prins RahimAga Khan, beide grote namen die de start nemen van één of meer races. En daar mag nog een derde naam bij, die van Rob Huff, wereldkampioen bij de toerwagens (WTCC) in 2012 met Chevrolet, die nu ook zeker van start zal gaan. Een week na de ‘Goodwood Revival’zal de Brit voortgaan op zijn elan met de ‘Spa Six Hours’, en hij kijkt er echt enorm naar uit…

De ‘Goodwood Revival’en de ‘Spa Six Hours’zijn echte topafspraken voor mij”, legt Rob Huff uit. “Voor mij bieden die evenementen de kans om eens met een zeer zeldzame en mooie machine te rijden, die recht uit een ander tijdperk komt. Het is zeer leuk om deel te nemen aan dergelijke manifestaties. En opgelet, de gevechten op de piste zijn uitdagend, leuk en uiteraard vragen ze veel van de rijder, omdat we veel minder grip hebben dan vandaag. Zo’n weekend staat volledig in het teken van de tijd van toen, de hele sfeer is er naar. Als ik daar aan deelneem, weet ik ook weer waar mijn passie voor de autosport vandaan komt. Iedereen is er met veel plezier, maar eens de lichten aangaan, wordt het weer menens.”

Rob Huff neemt komende zaterdag de start van de Spa Six Hoursmet een Ford GT40 die hij deelt met Richard Meins en Chris Lilligston-Price… maar dat is niet alles! Hij zal in andere wedstrijden ook met een Ford Falconen een Ford Capri racen en dat in bekende kleuren!

Het is een reden te meer om naar Spa-Francorchamps af te zakken, voor het mooiste historische weekend van het seizoen.

Spa Six Hours pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 15 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons