van der Horst

Spa Six Hours: Al meer dan 110 deelnemers

Spa Six Hours
Spa Six Hours
Op zaterdagavond 30 september gaat op het circuit van Spa-Francorchamps de Spa Six Hours door, een endurance wedstrijd voor GT bolides uit de jaren zestig van vorige eeuw. De wedstrijd vormt het hoogtepunt van het Six Hours of Spa weekend, misschien wel het belangrijkste raceweekend voor historische bolides in ons land. Net als de vorige jaren trekt de wedstrijd weer een vol startveld aan en momenteel zijn er al meer dan 110 wagens ingeschreven.
Eric van de Poele
Eric van de Poele
Ze zijn dit jaar ook weer talrijk aanwezig de Ford GT’s 40 en de winnaar zal zich meer dan waarschijnlijk onder hen bevinden. De meeste tegenstand zal komen van de wagens als de Jaguar E, Lotus Elan, Mustang, Shelby Cobra of Ford Falcon. Ook vele Porsche’s 911 staan er aan de start, maar zij vechten voor een klassezege.

Onder de rijders bevinden zich ook vele bekende landgenoten. We vinden op de startlijst onder meer terug Eric van de Poele (Ford GT40), Nico Verdonck (Ford GT40), Olivier Muytjens (Ford GT40), Luc De Cock (TVR Grantura MK3), Vanina Ickx (Ford Falcon) en Emiel De Weerdt/Luc Branckaerts (Ford Mustang).  

Foto's: Roadbook & Wilfried Geerts
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 31 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons