Spa Six Hours: Belgische zege in eerste race Master Racing Legends F1

Christophe d’Ansembourg - Williams FW07C
Onze landgenoot Christophe d’Ansembourg heeft de eerste race voor Master Racing Legends F1 op het circuit van Francorchamps gewonnen. De Williams FW07C van onze landgenoot werd op een opdrogende piste gans de race onder druk gezet door de McLaren MP4/1 van Steve Hartley, maar d’Ansembourg hield stand tot aan de finish.
James Davison - Hill GH1
Dit kampioenschap staat open voor formule 1 wagens gebouwd tussen 1966 en 1995. Marco Werner kon de twee koplopers niet bijbenen maar werd met zijn Lotus 87B nog derde. Michael Lyons bracht zijn Lotus 92 als vierde over de streep voor de Hill GH1 van James Davison. Die laatste won bovendien de klasse voor wagens gebouwd voor 1978, dus voor de wingcar area. De tweede Belg in het peloton, Marc Devis eindigde op de negende plaats met zijn Lotus 78.

Erik Staes - Cooper Bristol MkII
In de eerste wedstrijd voor Pre 66 Grand Prix wagens werd het volledige podium ingenomen door wagens van het merk Cooper. Charlie Martin (T53) won voor Michael Gans (T79) en Justin Maeers (T53). Eerste Belg was Erik Staes met zijn Cooper Bristol MkII op de twaalfde plaats.

Steve Tandy - Peugeot 90X
De eerste race voor de Masters Endurance Legends werd dan weer op een natte piste afgewerkt. Hier nemen LMP bolides en GT’s die uitkwamen in de endurance races tussen 1995 en 2016 het tegen elkaar op. In de laatste ronde wist Steve Tandy zijn Peugeot 90X voorbij de Lola Aston Martin DBR1-2 van Christophe d’Ansembourg te sturen om alzo in extremis de zege te pakken. Antoine d’Ansembourg van zijn kant mocht voor het eerst mee het podium op met zijn derde plaats in de Dallara-ORECA DO05. Stuart Wiltshire werd vierde met zijn Ligier JSP2 en won de P2 klasse. Andy Feigenwinter won met zijn Porsche 997 GT3 de GT klasse. David Hart kwam niet aan de start met zijn Courage C60.

Guy Verhofstadt bij de Aston Martin DB2
De zege in de Woodcote Trophy & Stirling Moss Trophy was voor de Lister Knobby van Wood/Nuthall. Wim en Dieter Kuijl werden met hun Aston Martin DB4, die ze drie weken geleden aankochten in Groot-Brittannië, zevende. Op de twintigste plaats finishte de Aston Martin DB2 onder meer bestuurd door Guy Verhofstadt. Beste landgenoot in de eerste race voor de Historic Formula Junior was Christian Lange die met een Envoy FJ vijfde werd in een race gewonnen door de Italiaan Manfredo Rossi di Montelera (Lotus 22).

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.