van der Horst

Spa Six Hours: Ford GT40’s dominant in kwalificatie

Nicky Pastorelli/Olivier Hart/David Hart Ford GT40
Nicky Pastorelli/Olivier Hart/David Hart Ford GT40
Het is een zekerheid dat de zege zaterdagavond in de Spa Six Hours naar een Ford GT40 zal gaan. Die domineerden immers al de kwalificatie en we vinden niet minder dan 14 Ford GT40’s op de eerste 14 startplaatsen. Pas op positie 15 vinden we met de Jaguar E van Minshaw/Minshaw/Keen een ander merk op de grid terug.
De kwalificatie voor de Spa Six Hours vond vrijdagavond plaats over anderhalf uur. Driemaal diende de sessie onderbroken te worden met code rood, de laatste maal na een hevige klapper tussen een Jaguar E en een Shelby cobra in de Speaker’s Corner.

Christophe Van Riet/Emile Breittmayer/Fred Bouvy - Ford GT40
Christophe Van Riet/Emile Breittmayer/Fred Bouvy - Ford GT40
Nicky Pastorelli toonde zich uiteindelijk de snelste op de Ford GT40 die hij deelt met Olivier en David Hart met een ronde in 2:40.709. Zij delen zaterdagavond de eerste startrij met de Gipimotor Ford GT40 van Christophe Van Riet, Emile Breittmayer en Fred Bouvy. Olivier Bryant en James Cottingham, vorig jaar nog winnaar van de Spa Six Hours, plaatsten hun Ford GT40 als derde op de grid. Tony Wood en Will Nuthall starten als vierde.


Bernd Georgi/Manfredo Rossi/Vanina Ickx
Bernd Georgi/Manfredo Rossi/Vanina Ickx
De vijfde tijd was voor de Ford GT40 die Eric van de Poele deelt met de Amerikaan Jim Farley. Verdere Belgen op de grid zijn Olivier Muytjens (Shelby Cobra) op de tweeëntwintigste plaats, Pierre Alain Thibaut (Shelby Cobra) op de vijfentwintigste plaats en Jacques Castelein/Kurt Dujardyn/Marc Duez (Shelby Cobra) op de eenendertigste plaats. De Ford Falcon van ondermeer Vanina Ickx gaat als tweeënzestigste van start.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons