van der Horst

Spa Six Hours: Nipte pole voor Corvette C4 van Branckaerts in Belcar Historic Cup

Luc Branckaerts - Corvette C4
Luc Branckaerts - Corvette C4
Tijdens de kwalificatie voor de startopstelling van de eerste manche van de Belcar Historic Cup pakte Luc Branckaerts op donderdag de pole met zijn Chevrolet Corvette C4. En dit met amper een verschil van 5/1000 van een seconde op de Ford Capri 3100 RS GAA Cosworth van Wim Kuijl en 65/100 sec. op de BMW E36 STW van Erik Qvick. Zodoende kennen we ook de respectievelijke polesitters in de platformen 3, 2 & 4. Iets verder en met een achtste chrono parkeerde Dieter Kuijl zijn Ford Capri RS 2600 Weslake op de pole in platform 1 voor FIA gehomologeerde wagens.
We hadden reeds geschreven in onze voorbeschouwing dat de Corvette C4 een bijzonder krachtige en snelle wagen is en die wel eens voor de verrassing zou kunnen zorgen. Hij pakte zijn eerste pole van het seizoen en was met een bumperdikte of 5/1000 sec. de snellere van de Capri Cosworth van Wim Kuijl die vorig seizoen de pole pakte en 3/10 sneller onderweg was. Erik Qvick, die in Zolder ongenaakbaar was met de ex Schnitzer BMW E36 STW moest ook het hoofd buigen voor de Corvette. De snelle Oostendenaar werd nadien nog bedacht met een straf wegens het overschrijden van een volle witte lijn en wordt op de startgrid vijf plaatsen achteruit gezet. Zodoende komen de BMW E30 M3 van Guy Fastres en de BMW E36 van Tim Kuijl op de tweede startrij voor de BMW E30 M3 van Batenburg en de Porsche 964 RS van Luc Moortgat. Dieter Kuijl, Erik Qvick, Fred Krab (BMW M3 E30 en Evertjan Alders (BMW M3 E30 sluiten de eerste vijf startrijen. Uiteindelijk waren 49 wagens op de afspraak.

De eerste race op vrijdag wordt verreden volgens de chrono's tijdens de kwalificatie. De uitslag van de eerste race geldt dan weer voor de startopstelling van race 2 op zaterdag.

Foto: Bravo Racing - David NoelsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op donderdag 28 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Six Hours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons