van der Horst

Spa: Derdaele opnieuw ongenaakbaar in race 2

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele (Belgium Racing) heeft zaterdagmorgen op autoritaire wijze de tweede race voor de Porsche Carrera Cup Benelux gewonnen. Derdaele reed van start tot finish aan de leiding en behaalde alzo zijn tweede zege op rij. Achter de Belgium Racing piloot werd er fel gevochten om de overige ereplaatsen. Uiteindelijk mochten Huub van Eijndhoven (Team PGZ by JW RaceService) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) mee het podium vervoegen. Voor Belgium Racing werd de race een ware triomftocht, Derdaele zette ook de snelste rondetijd neer en daarnaast won teamgenoot Nicolas Saelens de Pro-Am-klasse.
  • Skylimit Events
Start race 2 Porsche Carrera Cup Benelux
Start race 2 Porsche Carrera Cup Benelux
Derdaele vatte de race aan van op de tweede startpositie maar al bij de start ging hij voorbij aan de van op de pole vertrokken van Eijndhoven en reed onverbiddelijk weg van de concurrentie. Achter Derdaele werd er hevig gevochten voor de ereplaatsen en in ronde drie raakten GP Elite-rijders Steven van Rhee en Thierry Vermeulen elkaar bij het uitkomen van Combes waarna beide wagens van de baan schoten. De rode vlag werd gezwaaid en de race werd geneutraliseerd om de gestrande wagens weg te bergen.

Nicolas Saelens - Belgium Racing
Nicolas Saelens - Belgium Racing
Bij de herstart was Derdaele opnieuw het beste weg en nam autoritair het commando van de race. Achter hem vochten van Eijndhoven en Glenn Van Parijs (NGT Racing) om de tweede plaats, beide wagens gingen in de Raidillon al over de curbs en in Combes hinderden ze elkaar zodanig dat Freymuth ervan profiteerde om de tweede plaats over te nemen. Ook verder weg in het peloton ging het er hevig aan toe en zo zagen we een mooie driestrijd tussen Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG Motorsport), Ghislain Cordeel (Team GP Elite) en Andrey Mukovoz (DUWO Racing). Uiteindelijk wist van Eijndhoven alsnog de tweede plaats te heroveren op Freymuth terwijl Van Parijs als vierde over de lijn kwam.

Jan Laureyssen - Q1 Trackracing by EMG Motorsport
Jan Laureyssen - Q1 Trackracing by EMG Motorsport
Nicolas Saelens werd vijfde en won de Pro-Am-klasse maar de Belgium Racing-rijder moest zich op het einde van de race nog reppen om een vanachter op de grid gestarte John De Wilde (Speedlover) achter zich te houden. Floris Dullaart (GP Elite) werd derde in de Pro-Am-klasse maar moest in het algemene klassement Jan Laureyssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport), die voor de tweede maal de beste was in de Am-klasse, voor zich dulden. Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) en Felix Neuhofer (PG Motorsport) maakten de top tien vol.

Cool vs Mukovoz
Cool vs Mukovoz
In het heetst van de strijd gingen wel heel wat wagens buiten de tracklimits en er werden dan ook heel wat vijf seconden penalty's uitgedeeld die mogelijk het klassement nog kunnen beïnvloeden. Onder de rijders die bestraft werden waren Felix Neuhofer, Michael Cool, Andrey Mukovoz, Ghislain Cordeel en Jan Laureyssen.

Foto's: Geert Franquet & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 1 mei 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons