van der Horst

Spa Speedweek: Billy Monger steelt de show

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Zondag stonden er nog twee races voor het Brits Formule 3 kampioenschap op het programma van de SRO Speedweek te Spa. Spijtig kon de wagen van Max Defourny (Douglas Motorsport), die zaterdag hard van de baan ging, niet tijdig hersteld worden en kregen we geen Belg aan de start. Billy Monger haalde in de laatste race het podium en veroverde de harten van de toeschouwers door de show te stelen op het podium.
Linus Lundqvist - Double R
Linus Lundqvist - Double R
In de tweede race waar werd gestart in omgekeerde volgorde van de uitslag van race 1 kregen we dan ook een ongewone uitslag. Jamie Caroline (Carlin) won voor Sasakorn Chaimongkol (Hillspeed) en Tristan Charpentier (Fortec). In de derde race kregen we terug een strijd vooran tussen de vaste waarden van de serie e het was Linus Lundqvist (Double R) die een tweede zege op Spa liet optekenen. Tom Gamble (Fortec) werd tweede en Billy Monger (Carlin) legde beslag op de laatste podiumplaats. De jonge rijder die beide benen verloor was zo blij met die podiumplaats dat hij het publiek trakteerde op een ware champagneshow waarmee hij de sympathie won van alle aanwezigen.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 23 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons