van der Horst

Spa Speedweek: Maxime Martin wint dolle afvalrace

Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
De 2 uur durende race voor het British GT leverde heel wat spektakel op zondagnamiddag op het Circuit van Spa-Francorchamps. In de loop van de race viel de ene na de andere wagen uit de race, maar de Jetstream Motorsport Aston Martin Vantage die Graham Davidson al vroeg op de race aan de leiding bracht, hield stand en Maxime Martin maakte het werk van de Brit af door de wagen heelhuids naar de streep te brengen.
Start British GT Spa
Start British GT Spa
Al na een ronde diende de safety car de piste op te komen nadat de TF Sport Aston Martin op de Raidillon naast de baan ging en een lang oliespoor naliet dat ondermeer de Beechdean Aston Martin fataal werd. Davidson was voorzichtig gestart en lag bij de herstart op de vijfde plaats maar klom op naar de kop van de race nadat de Nissan van Jordan Witt en de Bentley van Ian Loggie op elkaar inreden, de Aston Martin van Flick Haigh spinde en de RAM Racing Mercedes een stop and go kreeg.

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Aan incidenten geen gebrek, Sam De Haan deelde een tik uit aan de Lamborghini van Jon Minshaw en kreeg daarvoor een stop and go penalty van 10 seconden. Een tweede lange safety car periode volgde wanneer de ABBA Mercedes van Adam Christodoulou op de omloop vuur vatte. Ook in de pits was er even paniek toen uit een McLaren vlammen kwamen die echter snel werden gedoofd. De safety car positioneerde zich dan nog voor de verkeerde wagen zodat Martin een ronde kon winnen op twee na alle deelnemers, een situatie die daarna werd recht gezet door alle wagens voorbij te laten aan de safety car tot aan de Aston van Martin.

De achtervolgers op de Aston van Martin
De achtervolgers op de Aston van Martin
Maxime Martin leidde in de Jetstream Aston Martin comfortabel voor de Bentley van Ryan Ratcliffe en de ERC Sport Mercedes van Yelmer Buurman. De Nederlander zou nog in de fout gaan in een poging voorbij de Bentley te geraken en viel terug naar positie vijf. Martin kwam als eerste over de streep 8 seconden voor Ratclife. Sorensen, Adam en Buurman volgden in de posities drie tot en met vijf. De TF Sport Aston van Sorensen/Thiim kreeg nog een tijdstraf voor het aantikken van een tegenstander waardoor de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan nog opschoof naar plaats vijf.

Century Motorsport - BMW M4 GT4
Century Motorsport - BMW M4 GT4
In de GT4 klasse ging de zege naar de Century Motorsport BMW M4 van Jack Mitchell en Dean Macdonald die de McLaren’s van Tolman Motorsport Ltd en Equipe Verschuur voorbleef.Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 23 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons