van der Horst

Spa Speedweek: Ojjeh domineert - Van Glabeke 2e - Detavernier net naast podium

Van Glabeke - Ojjeh - Cordoni
Van Glabeke - Ojjeh - Cordoni
De Main Race van de Blancpain GT Sports Club in Spa begon goed voor Patrick Van Glabeke. Onze landgenoot nam meteen de kopstart maar op de BMW van Karim Ojjeh, al heel het weekend dominant, stond ook dit keer geen maat. De man uit Saoedi-Arabië won andermaal, voor Van Glabeke en Mario Cordoni. Angélique Detavernier reed een sterke wedstrijd die jammer genoeg net niet beloond werd met een podiumplaats.
  • Shopa
Van Glabeke leidde bij de herstart
Van Glabeke leidde bij de herstart
Bij de start lieten de mannen op de eerste startrij, Ojjeh en Cordoni, een opening waar de Ferrari van Van Glabeke meteen indook. Onze landgenoot stuurde zo als leider La Source uit, voor Cordoni die ook een plaats wist goed te maken. Bij de afdaling ging het echter verkeerd. Kurt Wagner spinde in zijn Lamborghini van de baan, gelukkig kon iedereen de Italiaanse bolide ontwijken. Wel werd meteen de safety car de baan opgestuurd om de wagen veilig te takelen.

Angélique Detavernier - AF Corse
Angélique Detavernier - AF Corse
Detavernier kon in de beginfase ook al één plaats winnen, van P7 naar P6, na de herstart maakte ze nog een plek goed ten koste van de Lamborghini van Coach McKansy. Vooraan kwam Ojjeh ook terug, op een tiental minuten ging hij voorbij de beide AF Corse Ferrari's om zo de leiding te heroveren. "De BMW was dit weekend een vliegtuig, niet bij te houden" liet Van Glabeke zich na de wedstrijd ontvallen.

Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Detavernier ging wat later in de race ook nog voorbij de groene Porsche van Jurgen Häring en viel zo net naast het podium. Ze reed wel een erg sterke wedstrijd, getuige haar tweede snelste tijd in de race na de oppermachtige BMW. Louis-Philippe Soenen had een frustrerende wedstrijd, hij zat de hele tijd vast achter de Lamborghini van Pierre Feligioni. Hij eindigde als dertiende maar sleepte wel een podiumplek uit de brand in de Iron-klasse, hij werd daarin derde.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zondag 22 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons