van der Horst

Spa Speedweek: Overvol startveld voor de GT4 European Series

Vannerum/Vandierendonck - SRT Mercedes-AMG GT4
Vannerum/Vandierendonck - SRT Mercedes-AMG GT4
De GT4 European Series zit in de lift, dat wordt nogmaals aangetoond door de overvolle deelnemerslijst voor de komende manche dit weekend op het circuit Spa-Francorchamps in het kader van de SRO Speedweek. Niet minder dan 50 wagens staan er aan de start van de twee races.
CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
De GT4 European Series maakt dit jaar samen met het British GT Championship en de Blancpain GT Sports Club deel uit van het nieuwe SRO raceweekend op de omloop van Francorchamps. Voor deze tweede manche op Belgische bodem van het Europese GT4 kampioenschap schreven zich niet minder dan 50 wagens in. Naast de vaste deelnemers aan het kampioenschap zakken er ook nieuwe teams uit Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië af naar onze Ardennen. Uitkijken wordt het naar het Europese debuut van de Alpine A110 GT4, waarvan het Franse CMR twee exemplaren inzet.

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Van Belgische zijde tekent natuurlijk Selleslagh Racing Team present met drie Mercedes AMG GT4. Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum besturen de wagen #30 terwijl Sam Dejonghe plaats neemt naast Bas Schouten op de #31. Louis-Philippe Soenen doet het naar goede gewoonte alleen op de Mercedes #32. Ook Jamie-Jason Vandenbalck en Stéphane Lémeret zijn weer van de partij, ze besturen opnieuw een BMW M4 van het franse 3Y Technology en Street Art Racing zet zijn Aston Martin in voor een Frans-Zwitsers duo. De manche van het Europese GT4 kampioenschap telt tevens mee voor het Belgische GT4 kampioenschap.

Foto's: SRT, FFSA GT4 & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op woensdag 18 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons