van der Horst

Spa Speedweek: SRT in stijgende lijn in European GT4 Series

SRT, het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale GT-racerij. Dit seizoen maakt de structuur uit Merchtem zijn comeback op het hoogste niveau. Als Customer team van AMG Motorsport zet SRT in de snel groeiende GT4 European Series maar liefst drie Mercedes-AMG GT4 in. Dit weekend waren de drie Duitse GT’s aan het werk op het schitterende circuit van Spa-Francorchamps, in de Belgische Ardennen. In de boxen van het team vonden we Louis-Philippe Soenen, Sam Dejonghe en de Nederlander Bas Schouten en Johan Vannerum, samen met Nicolas Vandierendonck. Die drie teams zouden uiteraard trachten zo hoog mogelijk eindigen tijdens de beide races, die naar goede gewoonte een uur lang duren.
  • G&A Motors Motorsport
Tijdens de kwalificaties was het vooral uitkijken naar het snelle en jonge duo Schouten-Dejonghe, die de Mercedes-AMG vooraan in het veld van meer dan 40 auto’s zouden trachten te kwalificeren. Voor Bas Schouten eindigde die oefening op een plaats net in de top 10, maar Sam Dejonghe kende een moeilijke sessie.
 
Sam Dejonghe: “Ik deelde mijn jacht op een scherpe chrono niet perfect in en kon niet alles uit mijn banden halen. Je hebt sowieso maar enkele ronden de tijd om echt het perfecte rondje uit het rubber te puren en dat lukte mij dus niet. Ik ben zelf ook niet tevreden, maar morgen gaan we trachten die uitgangspositie, de 18de startplaats, te verbeteren in de race.”
 
En dan gaan we racen
 
De beide races vonden op zondag plaats, maar de eerste van de beide afspraken duurde jammer genoeg niet lang. Bas Schouten raakte tijdens de openingsronde in een race-incident betrokken en nog voor de race goed onderweg was, stond de Mercedes-AMG dus langs de kant.
 
Patrick Selleslagh: “Het was een wedstrijdincident, waar wij jammer genoeg bij betrokken waren en dat gebeurt, zeker in fel betwiste competities zoals de European GT4 Series met 40 quasi gelijkwaardige wagens. De snelheid en de efficiëntie waarmee het team de opgelopen schade heeft hersteld, is schitterend en we moeten nu in de laatste race de puntjes op de ‘i’ zetten.”
 
Zowel Sam Dejonghe als Bas Schouten maakten er een erezaak van om vooraan te eindigen en het Belgisch-Nederlandse duo strandde op enkele seconden van het podium en dat vanaf een 18de startplaats. 
 
Patrick Selleslagh: “Dit soort rijders kan zo’n remonte tot een goed einde brengen en daarom rijden ze ook in de kleuren van SRT. Je mag nu niet meer denken aan de kwalificaties, maar wel onthouden dat de snelheid er is en dat we in staat zijn om met de top van het Europese GT4-gebeuren mee te vechten voor de plaatsen waar het om doet. En ook nog mooi, Louis-Philippe Soenen, onze echte gentleman driver is ondertussen tweede in de Belgische GT4.” 

Persbericht Selleslagh Racing TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 23 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons