van der Horst

Spa Speedweek: Tracklimits, nooit van gehoord!

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
Ongezien, dat was het minste wat men kon zeggen van het spektakel dat ons vrijdagnamiddag op de omloop van Spa-Francorchamps voorgeschoteld werd. De racedirecteur greep kort na de start van de tweede vrije sessie naar de rode vlag en neutraliseerde de training. Niet omdat er een ongeval gebeurd was of er een wagen stilstond op de piste, neen, wel om de rijders tot de orde te roepen aangezien die bijna allemaal geen rekening hielden met de track limits. Bovendien was er voor de trainingen nog expliciet gewezen op het respecteren van die limieten.
  • Powercars
Sam Dejonghe/Bas Schouten - SRT Mercedes AMG GT4
Sam Dejonghe/Bas Schouten - SRT Mercedes AMG GT4
Bovenaan de Raidillon gingen zo goed als alle wagens met de vier wielen over de kerbs en ook in Blanchimont werd er meer naast dan op de piste gereden. Voor de GT4-verantwoordelijken was de maat vol, de sessie werd gestopt om de rijders een bolwassing te geven en hen nogmaals te herinneren aan de te respecteren limieten. Maar ook na deze verwittiging gingen nog vele rijders in de fout, zodanig dat de organisatie besloot om na de sessie de goede leerlingen te honoreren. Het bleek maar te gaan om 11 wagens die niet in de fout gingen, waaronder ook de twee SRT Racing Mercedes van Soenen en Dejonghe/Schouten.

Bullitt Racing - Mercedes AMG GT4
Bullitt Racing - Mercedes AMG GT4
Uiteindelijk ging de snelste tijd naar de debuterende CMR Alpine A110 van Stéphane Tribaudini/Pierre-Alexandre Jean in 2:34.309. Ook in de ochtendsessie was de snelste tijd voor Alpine, maar die werd geschrapt en zo kwam de Bullitt Racing Mercedes van Stephen Pattrick/Andy Meyrick bovenaan de tabellen postvatten (2:34.661). In de tweede sessie klokte de Mercedes de tweede tijd achter de Alpine. De BMW van Stéphane Lémeret liet een mooie tiende chrono optekenen, De Mercedes van Schouten/Dejonghe klokte de achttiende tijd. Nicolas Vandierendonck/Johan Vannerum lukten een 27ste chrono. Ook Jamie Vandenbalck tekent terug present op de 3Y Technology BMW M4 die hij deelt met Luiz Floss.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op vrijdag 20 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons