Spa Speedweek: Verbluffend debuut voor de Alpine A110 GT4

CMR Alpine voor de HHC Motorsport Ginetta
Na twee races in het Franse GT4 kampioenschap debuteerde dit weekend de Alpine A110 GT4 in de GT4 European Series via twee wagens ingeschreven door CMR. Het werd een triomftocht voor het Franse merk, Stéphane Tribaudini en Pierre-Alexandre Jean domineerden in beide kwalificatiesessies alvorens derde te worden in race en de zege te pakken in race 2. De overwinning in de eerste wedstrijd was voor de Phoenix Racing Audi R8 LMS van Milan Dontje en Nicolj Möller-Madsen.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT4
Milan Dontje en Nicolj Möller-Madsen wonnen zondagmorgen de eerste race voor de GT4 European Series met een voorsprong van 10.1 seconde op de Equipe Verschuur McLaren 570S van Finlay Hutchinson en Ricardo van der Ende. Voor zijn eerste race in het Europese kampioenschap behaalde de CMR Alpine A110 van Stéphane Tribaudini en Pierre-Alexandre Jean de derde plaats. De HHC Motorsport Ginetta G55 van Middleton/Tregurtha en de True Racing KTM X-Bow van Stuck/Kofler maakten de top vijf vol. Weinig geluk voor de Belgen in deze eerste race, onze best geplaatste landgenoot was Stéphane Lémeret (3Y Technology BMW M4) op een zeventiende plaats. Jamie Vandenbalck in een gelijkaardige wagen klopte af als 36ste drie plaatsen voor de SRT Racing Mercedes AMG van Louis-Philippe Soenen. De beide andere wagens van SRT Racing kwamen niet aan de finish.

CMR - Alpine A110 GT4
In de tweede race stond er geen maat op de Alpine A110 van Stéphane Tribaudini en Pierre-Alexandre Jean, de wagen reed van start tot finish op kop achterna gezeten door de HHC Motorsport Ginetta G55 van Stuart Middleton en Wiliam Tregurtha, die strandde op 8.145 seconde van de Franse bolide. De MDM Motorsport BMW M4 van Simon Knap en Max Koebolt eigende zich de laatste podiumplaats toe. Sam Dejonghe en Bas Schouten reden een prima race en schoven gedurende de race op van het middenveld tot een vierde plaats bij de finish. De True Racing KTM X-Bow eindigde opnieuw op de vijfde plaats. Jamie Vandenbalck eindigde met Luiz Floss op een zeventiende plaats en vierde in de Pro-Am klasse, niettegenstaande een slipper na een tik van een Audi in de Busstop Chicane.Vandenbalck behoudt wel de leiding in het Belgisch kampioenschap GT4. Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum brachten hun SRT Racing Mercedes als 27ste over de streep.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 22 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.