van der Horst

Spa Speedweek: Winst voor Ojjeh - Podium voor Van Glabeke - Detavernier 6e

Cordoni - Ojjeh - Van Glabeke
Cordoni - Ojjeh - Van Glabeke
Karim Ojjeh was vandaag met de Boutsen Ginion BMW de beste in de kwalificatierace voor de Blancpain GT Sports Club, een manche die uitzonderlijk verreden wordt in het weekend voorafgaand aan de 24 Hours of Spa. De man uit Saoedi-Arabië had in de enige BMW in het veld ook al de pole positie laten optekenen maar moest bij de start wel de leiding laten aan Mario Cordoni.
Start Qualifying Race Blancpain GT Sports Club Spa
Start Qualifying Race Blancpain GT Sports Club Spa
De als tweede gestartte Italiaan profiteerde bij de start van het duel tussen Ojjeh en Patrick Van Glabeke, die eerder op de dag de derde tijd had laten optekenen. Cordoni dus aan de leiding, voor Ojjeh en Van Glabeke, maar de BMW liet het er niet bij. Ojjeh pakte even later de leiding terug en kon daarna afstand nemen van de beide Ferrari's van AF Corse.


Angélique Detavernier - AF Corse
Angélique Detavernier - AF Corse
Daarachter kon Jurgen Häring in zijn gifgroene Porsche de vierde plaats veilig stellen voor een groepje dat fel in gevecht raakte voor de vijfde stek. Coach McKansy haalde het uiteindelijk in zijn Lamborghini maar werd de hele wedstrijd op de hielen gezeten door de Ferrari's van Angélique Detavernier, Christian Hook en de Rus Murad Sultanov. Het viertal vocht mooie duels uit maar het was dus McKansy die het haalde, achter hem werd Detavernier mooi zesde.


Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Voor de derde Belg in het veld, Louis-Philippe Soenen, verliep de race minder goed. Hij werd geraakt door de spinnende Ferrari van Stephen Earle in La Source. Onze landgenoot wou zijn Ferrari nog herstarten maar kon niet meer verder door een breuk in de ophanging rechtsachter.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 21 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons