van der Horst

Spa Speedweek: Yani Stevenheydens opnieuw op het podium

Yani Stevenheydens
Yani Stevenheydens
Het drukke programma van de SRO Speedweek op het circuit van Spa-Francorchamps omvatte ook een manche van het Franse formule 4 kampioenschap, die drie races omvatte. Onze landgenoot Yani Stevenheydens stond tweemaal op het podium, maar een nog beter resultaat was mogelijk.
  • LTF
Podium 2024 FFSA F4 Spa Race 3
Podium 2024 FFSA F4 Spa Race 3
Yani Stevenheydens begon het weekend uitstekend met de snelste tijd in de kwalificatie en de pole voor de eerste en derde wedstrijd. De zege leek hem toe te wenken in de eerste race, maar hij werd bedacht met een penalty van 10 seconden en viel zo terug naar de derde plaats. De tweede race, gezien de omgekeerde grid voor de tien eersten, moest Stevenheydens aanvatten van op de tiende startplaats. Hij wist in de race nog op te klimmen tot de vierde positie. Een derde wedstrijd was er eigenlijk niet, al na drie ronden kwam de safety car naar buiten en de race werd ook achter de safety car afgevlagd. Stevenheydens reed op het ogenblik van de neutralisatie op de tweede plaats. In het kampioenschap bezet Stevenheydens de tweede plaats achter Taito Kato.
 
Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 24 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SRO Speedweek.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons