van der Horst

Spa: Spektakel bij de Renault Sport Trophy races – Schiller Am kampioen

Start Pro sprintrace
Start Pro sprintrace
De endurance race van de Renault Sport Trophy kende zaterdag en tumultueuze start toen drie wagens op elkaar klapten. Fabian Schiller (Team Marc VDS EG 0,0) leidde het eerste deel van de race, maar Markus Palttala die overgenomen had werd aangereden en bereikte de finish niet. De overwinning ging naar Fredrik Blomstedt en Raoul Owens (R-ace GP). De zeges in de sprintwedstrijden op zondag gingen naar Fabian Schiller en Pieter Schothorst (Equipe Verschuur). Schiller is nu al zeker van de Am titel.
Fredrik Blomstedt/Raoul Owens - R-ace GP
Fredrik Blomstedt/Raoul Owens - R-ace GP
In de endurance race nam Schiller, vertrokken van op de pole, onmiddellijk de kop, maar al gauw kwam de safety car de baan op na een crash tussen de wagens van Andrés Mendez (Oregon Team), Diederik Sijthoff (V8 Racing) en Dennis Andersen (High Class Racing). Na de herstart lag Schiller nog steeds op kop voor Fredrik Blomstedt en Miguel Ramos. De Duitser gaf de Team Marc VDS bolide over in leidende positie aan Markus Palttala. Raoul Owens lag nu tweede voor Steijn Schothorst (Equipe Verschuur #19) en Pieter Schothorst, maar deze laatste kreeg een penalty voor het niet respecteren van de reglementaire stoptijd. Pieter Schothorst wist zich op te werken naar de koppositie, maar moest na zijn penalty de zege afgeven aan Fredrik Blomstedt en Raoul Owens. Pieter en Steijn Schothorst werden nog tweede voor Christophe Hamon en Robert Kubica (Duqueine Racing). Met nog twee ronden te gaan, werd Palttala aangereden door zijn achtervolger en was de race over voor de Fin; de Team Marc VDS EG 0,0 #9 werd nog als negende geklasseerd.

Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Fabian Schiller vertrok ook van op de pole in de AM sprintwedstrijd van de Renault Sport Trophy, hij wist bij de start Fredrik Blomstedt achter zich te houden en reed daarna weg van de concurrentie. Blomstedt zou op het einde van de race nog terugvallen en moest Jelle Beelen, Miguel Ramos en Fran Rueda voor laten gaan.Pieter Schothorst - Equipe Verschuur
Pieter Schothorst - Equipe Verschuur
Bij de aanvang van de sprintrace voor de PRO rijders leidde Pieter Schothorst voor Steijn Schothorst, met Robert Kubica op de derde plaats. Bij de start hadden we al de wagens van Anders Fjordbach (High Class Racing), Nicky Pastorelli (V8 Racing) en Lonni Martins (Duqueine Engineering) verloren en wat later zou ook David Fumanelli (Oregon Team) het strijdtoneel verlaten zodat er maar 10 wagens meer over bleven. De broederstrijd voor de zege werd beslist in het voordeel van Pieter, Kevin Korjus werd derde na de broers Schothorst. Robert Kubica pakte de vierde plaats voor Markus Palttala.

Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 25 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons