van der Horst

Spa: Steun van ‘The Rocket Boy’ stuwde Stienes Longin en Nicolas Saelens naar tweede plaats

Stienes Longin & "The Rocket Boy"
Stienes Longin & "The Rocket Boy"
De GT Cup Europe 2024 doet dit weekend het Circuit van Spa-Francorchamps aan. Tijdens de eerste van twee races zorgde Stienes Longin in de slotfase voor misschien wel de comeback van het seizoen. Longin begon als vijfde aan de slotronde – nadat hij met de Porsche 911 GT3 Cup van Q1 Trackracing op twee ronden tijd een kloof van acht seconden had dichtgereden – en wist na enkele uitzonderlijke inhaalmanoeuvres in Combes en Speakers’ Corner uiteindelijk nog samen met teammaat Nicolas Saelens – die de openingsfase voor zijn rekening had genomen – nog beslag te leggen op de tweede plaats.
Bert Longin & "The Rocket Boy"
Bert Longin & "The Rocket Boy"
Aan de voet van het podium werden ze hartelijk onthaald door Ruiz, bijgenaamd 'The Rocket Boy’. Die was uiteraard in de wolken met de podiumplaats van zijn idolen. Ruiz, een ruggenmergpatiëntje, had enkele jaren geleden ook al Bert Longin met succes gesteund, toen die naar zijn zevende recordzege in de 24 Uur van Zolder reed. Op zondag is er de tweede race in Francorchamps, vanaf 15u50 live te volgen op het YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Persbericht Racemail Press
Foto: RacemailPressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op zaterdag 25 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons