van der Horst

Spa Summer Classic: Luc Moortgat parkeert zijn Porsche op de pole

Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Dit weekend wordt in het kader van de Spa Summer Classic de vijfde en zesde manche verreden van de Belgian Historic Cup en de Belgian Youngtimer Cup. De beide kampioenschappen rijden dit seizoen samen en niet minder dan 51 oudjes kwamen afgezakt naar Francorchamps voor een race op zaterdag en een race op zondag.
De kwalificatie werd verreden op vrijdag en daarin was Real rijder Luc Moortgat verruit de snelste in zijn Porsche 964 Cup. Met een mooie chrono van 2’50” rond was hij 8/10 sec. sneller dan Geert Dierckx in zijn pijlsnelle BMW E30 M3.

Smeets versus Van Sprundel
Smeets versus Van Sprundel
Met een derde chrono algemeen en op 1,7sec. was Jan Van Elderen de snelste bij de Historics met zijn Porsche 911 RS. De voorlopige leider in de tussenstand bij de Youngtimers, Michiels klokte in zijn Porsche 964 Cup de vierde chrono voor de prachtige De Tomaso Pantera van Carlo De Cock die nipt de meerdere bleef van de JS Cars Dodge Challenger met Bert Smeets aan het commando. De Brit Wellhausen (Lister Jaguar), Guy François (Lotus Elan) en Jan Schippers (JS Cars Chevrolet Camaro) sluiten de voorlopige top 10 af voor ondermeer de Escort van Van Sprundel, de Porsche's van Paque, Nulens en Baudet en de BMW’s van Laureyns en Blommaert.

Erik Qvick - Van Rompuy Racing
Erik Qvick - Van Rompuy Racing
Dan pas vonden we de Opel Kadetts terug van vader en zoon Van Rompuy die in Mettet nog met de grootste beker gingen lopen. Blijkbaar zijn de verhoudingen te kort, waardoor de topsnelheid van de beide Kadetts te laag is.

Uitslag kwalificatie: http://www.ris-timing.be/v2/
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op vrijdag 14 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classic.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons