van der Horst

Spa Summer Classic: Luc Moortgat wint eerste race met ruime voorsprong

Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat, die er niet bij was tijdens de races op Mettet die als vervanging dienden voor het afgelaste New Race Festival, had duidelijk iets goed te maken. Nadat de Real rijder met zijn Porsche 964 Cup reeds de pole draaide op vrijdag, won hij ook de eerste race algemeen en in de Youngtimer Cup met sprekend gemak en met méér dan een minuut voorsprong op merkgenoot van Elderen die won in de Belgian Historic Cup en de tweede plaats cadeau kreeg gezien eerst Geert Dierckx (BMW M3) en nadien Michiels (Porsche 964 Cup) met pech kregen af te rekenen.
Maar ook zonder de problemen van Dierckx en Michiels had Moortgat het pleit zeer vlot gewonnen. Moortgat zette met een strakke 2'47"67 ook de snelste chrono op de tabellen en was daarmee vijf seconden sneller dan de concurrentie

Michiels werd nog 5de algemeen en nipt tweede bij de Youngtimers voor Paque in de oude Porsche van Luc Moortgat. De beide Porsches 964 Cup van Nulens en Gelissen werden vierde en vijfde in de Youngtimer Cup, maar eindigden respectievelijk op een 16de en 17de plaats algemeen.

Jan Van Elderen was dus de snelste in de Historic Cup en won uiteraard ook de Klasse 1 voor FIA gehomologeerde wagens voor de Mustang van Hamilton en de Lotus van François die respectievelijk als 10de en 12de over de meet bolden.

Smeets versus Van Sprundel
Smeets versus Van Sprundel
In Klasse 3 van de Historics was de overwinning voor de Dodge Challenger van JS Cars en bemand door Bert Smeets. Hij kwam nog dicht in de buurt van gastrijder Welhausen die zijn Lister Jaguar op de derde plaats algemeen parkeerde.





Van Rompuy Racing - Opel Kadett
Van Rompuy Racing - Opel Kadett
Smeets kreeg oppositie van Tom Van Rompuy die van ver terug kwam na problemen met de achterbrug tijdens de kwalificatie. Maar in het zicht van de finish verloor de Opel rijder nog vijf plaatsen verloor en werd uiteindelijk 11de algemeen, 7de Historic en 4de in de Klasse 3 na Smeets, Schippers en Van Sprundel. Deze laatste was in een fel gevecht verwikkeld met Dirk Van Rompuy die ook naar het einde toe enkele plaatsen verloor met de Opel Kadett en zodoende een podiumplaats uit handen gaf.



Historische Chevrolet Camaro ex Henny Hemmes
Historische Chevrolet Camaro ex Henny Hemmes
JS Cars won niet alleen de Klasse 3, maar met Tony Frans in de Chevrolet Camaro wonnen ze ook nog eens de grootste beker in Klasse 2 na een mooie wedstrijd van 'Kuifje'.

Nog even meegeven dat ook de schitterende De Tomaso Pantera van Carlo De Cock vroeger dan verwacht de pits moest opzoeken met technische averij. Hij lag op dat moment in achtste positie algemeen en derde bij de Historics in duel met Tom Van Rompuy.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op zaterdag 15 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classic.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons