van der Horst

Spa Summer Classic: Luc Moortgat moet in de aanval

Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Van 7 juli tot en met 9 juli tekent LM Racing met Ilaria Stalliviere en Luc Moortgat opnieuw paraat voor het tweede raceweekend van de Belcar Historic Cup. Deze gaat door op het Circuit Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Summer Classic. En dit op het mooiste circuit van de wereld.
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Luc Moortgat - Porsche 964 3.8 RSR
Tijdens het schitterend weekend van de Spa Summer Classic komen tien verschillende competities in aktie met historische wagens. Een aanrader voor alle fans van autosport en dan in het bijzonder voor de historische klassiekers. De toegang is volledig gratis voor het ganse weekend, inclusief de paddock.
Op vrijdag staat een kwalificatie op het menu, aangevuld met twee races op zaterdag en zondag.

Het doel in Francorchamps is eenvoudig voor LM Racing: Luc moet in de aanval terwijl Ilaria moet bevestigen na de openingsrace op Circuit Zolder.

Na de tegenvallende prestatie van Luc Moortgat in Zolder, waar een olielek in het motorblok roet in het eten kwam gooien, moet de Waaslander nu alle registers open trekken en trachten de Klasse 3 te winnen.
Er zijn in totaal vijf weekends van telkens twee races. Tien races in totaal waarvan de acht beste resultaten worden opgeteld aan het einde van het seizoen. De twee slechtste resultaten worden dus niet geteld op het einde van het seizoen. Door zijn brilscore in Zolder heeft Luc deze twee schrapresultaten reeds opgesoupeerd en is de druk hoog om de beide races in winnende positie af te sluiten. De bekende gifgroene Porsche zal in optima forma aan de start verschijnen.

Ilaria Stalliviere: Renault Clio Cup
Ilaria Stalliviere: Renault Clio Cup
Net als de Renault Clio Cup van Ilaria Stalliviere die in Zolder wel sterk scoorde in haar platform en onderliggende klasse. De Italiaanse amazone staat momenteel met de kleine Clio op een knappe vierde plaats algemeen binnen de platform 4 voor wagens met een bouwjaar van 1990 tot 2000 en tweede in klasse 4C voor wagens met een cilinderinhoud tot 2000cc. Net zoals Luc is het voor Ilaria de bedoeling om zich opnieuw vooraan te manifesteren.

Foto's: BRAVO Racing / Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op dinsdag 4 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classic.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons