van der Horst

Spa Summer Classic: Poles voor Van Elderen, Moortgat, Van Brauneiser & Fricke

Andreas Fricke
Andreas Fricke
In het kader van de Spa Summer Classic werken de piloten van de Belcar Historic Cup hun vijfde en zesde manche af. In tegenstelling tot de opsplitsing van de Youngtimers en de Historics tijdens de voorgaande races op Circuit Zolder, rijden ze nu samen, maar starten de Historics een minuut na de Youngtimers.
Jan Van Elderen voor Luc Moortgat
Jan Van Elderen voor Luc Moortgat
Het schitterende deelnemerveld moest op vrijdag de kwalificatie afwerken die de startpositie bepaald voor de eerste race. De uitslag hiervan bepaalt dan de startopstelling van de tweede manche van het weekend.

Jan Van Elderen was outstanding in zijn Ford Sierra Cosworth RS500. De turbo geblazen Ford van de Belgische Nederlander was de snelste algemeen en uiteraard ook in de Klasse 4. Hij  was ruim twee seconden sneller dan Luc Moortgat die in zijn Porsche 964 Cup de eerste startrij deelt en de snelste chrono realiseerde in Klasse 3. Fastres (BMW) en Timmermans bemannen de tweede startrij voor Thaens en Dirk Van Rompuy die hun BMW’s voor de Porsche van Nulens parkeerden.

Brauneiser pakt de pole in het tweede peloton of de Historics en was de snelste in Klasse 2. Hij krijgt de Duitser Fricke met zijn Renault Alpine in Klasse 1 de meerdere bleef van de Lotus van Guy François.


Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Geen Bas Van Elderen tijdens de kwalificaties, evenals de Corvette van Brankaert die ook op het appel ontbrak. Andere wagens die we meer vooraan hadden verwacht waren ondermeer de VW Golf van Tom Laureyns, de Peugeot 309 Cup van Erik Brunoghe, de BMW van Geert Dierckx, enz..    


Foto's: BRAVO - Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Cup op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classics.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons