van der Horst

Spa Summer Classic: Sterke prestatie van Luc De Cock in de Supersixties by NKHTGT

Luc De Cock - Lotus Elan
Luc De Cock - Lotus Elan
Bij de Spa Summer Classic kwam ook de Supersixties by NKHTGT serie in actie. Twee races stonden op het programma waarvan de eerste al op vrijdagnamiddag verreden werd terwijl de tweede race volgde op zaterdag. In beide races eindigde onze landgenoot Luc De Cock (Lotus Elan) als achtste en werd tweemaal derde in zijn klasse GTS10.
Startgrid race 1 Supersixties by NKHTGT
Startgrid race 1 Supersixties by NKHTGT
Meer dan 40 wagens meldden zich aan voor de twee races van Supersixties by NKHTGT in het kader van de Spa Summer Classic. In het begin van de eerste race kregen we een mooie driestrijd om de leiding tussen Rhea Sautter (Jaguar E), Roelant de Waard (Shelby GT350) en Oliver Douglas (Shelby Cobra Daytona). Maar in ronde vier rukte Bob Stevens (Lotus Elan) op, nam de koppositie over en zou die niet meer afstaan. Douglas werd tweede en Sautter erfde de laatste podiumplaats. Luc De Cock pakte de achtste plaats na een mooi duel met de Lotus Elan van Stevens. De Cock werd ook derde in zijn klasse achter Stevens en Tordoff.
 
Bert Smeets - Chevrolet Corvette
Bert Smeets - Chevrolet Corvette
Bob Stevens won ook de tweede race. In het begin van de race moest hij Douglas en Niek van Gils (TVR Griffith) voor zich dulden, maar na de verplichte pitstop had de blauwe Lotus toch weer een mooie voorsprong. Van Gils kwam als tweede over de lijn maar hij kreeg een penalty en viel terug naar de derde plaats achter Roelant de Waard (Shelby GT350). Luc De Cock werd opnieuw achtste algemeen en derde in de klasse achter Stevens en Tordorff. Bert Smeets werd met zijn Corvette eerst twaalfde algemeen en daarna zeventiende in de tweede race.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Historic Cup op zaterdag 27 april 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons