van der Horst

Spa Summer Classic: Zeges voor Stephen Glasswell en Kees van der Wouden

Kees van der Wouden - Royale RP30
Kees van der Wouden - Royale RP30
Tijdens de Spa Summer Classic stond er ook een manche van de Historic Monoposto Racing op het programma. Twee races werden er betwist en in beide wedstrijden kregen we verschillende winnaars in zowel de FF2000 als de FF1600 klasse. Stephen Glasswell (Reynard SF 79) was de beste op zaterdag, in de tweede race een dag later ging de zege naar Kees van der Wouden (Royale RP30). De FF1600 klasse werd op zaterdag gewonnen door landgenoot Leo Beckers (Royale RP26) maar een dag later was het Roel Mulder (PRS RH02) die met de grootste beker naar huis mocht.
Richard Cooke - March 793
Richard Cooke - March 793
Uitkijken was het naar de Brit Richard Cooke die als enige met een formule 3 aan de start kwam. Maar de March 793 moest zich in de eerste kwalificatie tevreden stellen met de zevende tijd. Kees van der Wouden pakte de pole voor Cedric Baeten (Lola T580). De Britten Glasswell en Antony Raine (Merlyn MK28) legden beslag op de tweede startlijn. Geert Wynants (Royale RP27) klokte de vijfde tijd. De beste tijd in de FF1600 klasse was voor Leo Beckers. In de race was het echter Glaswell die aan het kortste eind trok en de race wist te winnen voor van der Wouden, Raine en Baeten. Cooke bracht zijn formule 3 als vijfde over de finishlijn. Leo Beckers werd achtste en won de FF1600 klasse.
 
Cedric Baeten (#40) & Leo Beckers (#31)
Cedric Baeten (#40) & Leo Beckers (#31)
Voor de tweede race kregen we van der Wouden op pole met naast zich Cedric Baeten. Daarachter volgden vijf Britten, Wynants was achtste voor Leo Beckers die snelste was in de FF1600 klasse. Maar de Belgen kenden geen geluk in de tweede wedstrijd. Zowel Baetens als Beckers lagen al na één ronde uit de wedstrijd. Beste landgenoot aan de meet was Wynants op de vierde plaats achter van der Wouden, Cooker en Stephen Collyer (Crosllé 33F). De Nederlander Mulder won de FF1600 klasse.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 26 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classic.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons