van der Horst

Spa Summer Classic: Zes op zes voor Luc Moortgat

Luc Moortgat - Porsche 964
Luc Moortgat - Porsche 964
In het kader van de Spa Summer Classic werden de vijfde en zesde manche van de Belcar Historic Cup en Belcar Youngtimer Cup afgehaspeld met een groot peloton dat eenmalig samen reed, maar tijdens de starts gescheiden werd door een minuut tussen de Youngtimers en de Historics. De eerste race werd ontsierd door twee zware sorties. Brauneiser, de polesitter in Klasse 2, plantte zijn Ford Escort zwaar in de muur, terwijl ook Timmermans bovenop de Raidillon zijn Alfa zwaar beschadigde.
  • Shopa
Jan Van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS
Jan Van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS
Tweemaal een safety car tijdens een race over 30 minuten en dan weet je dat er amper wordt geraced. Van Elderen die met zijn Ford Sierra Cosworth RS500 de snelste chrono op de tabellen zette tijdens de kwalificatie ging wel enkele malen in duel met de Porsche 964 Cup van Luc Moortgat die uiteindelijk het pleit won en winnaar werd in Klasse 3, voor Jan van Elderen als winnaar in Klasse 4. Guy François graaide de bloemen mee in Klasse 1 voor FIA wagens, terwijl Emiel De Weerdt met zijn Ford GT40 zegevierde in Klasse 2.

Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy raakte achterop door een vermeende lekke band en kwam reeds in de tweede ronde binnen. Door de twee safety car periodes kon hij het verschil niet meer maken en moest voor de tweede race starten in de buik van het peloton. Ook Tom Laureyns had terug pech met een defecte motor, terwijl Bas Van Elderen door ziekte niet aan de start kwam.


Erik Bruynoghe - Peugeot 309 GTI
Erik Bruynoghe - Peugeot 309 GTI
Ook Erik Bruynoghe kwam met zijn prachtig gerestaureerde Peugeot 309 Turbo Cup niet in het verhaal voor en moest reeds vroeg de hanbddoek gooien met allerlei technische problemen met de motor en de koppeling.Emiel De Weerdt - Ford GT40 KVA
Emiel De Weerdt - Ford GT40 KVA
Geen Jan van Elderen aan de aftrap van de tweede race wegens een defect (cruciaal) van een onderdeel aan de ophanging. De snelste man tijdens de kwalificatie vond het te gevaarlijk en gaf forfait. Opnieuw was het Luc Moortgat die met zijn Porsche 964 Cup tijdens race 2 aan het langste einde trok, kort gevolgd door ploegmaat en merkgenoot Pierre-Yves Paque en Eric Nulens die aan een vijfde plaats voldoende had voor een podium in Klasse 3.


Gust Van Haelst - Mazda RX3
Gust Van Haelst - Mazda RX3
Gust Van Haelst die zijn Historic-Mazda RX3 van slicks voorzag en zodoende bij de Youngtimers kwam rijden werd mooi derde algemeen. Hij haalde het in Klasse 4 voor de BMW’s van Fastres, Dirk Van Rompuy die een mooie inhaalrace reed, en het duo Thaens/Algarrada. Van Rompuy Senior doet een goede zaak in het kampioenschap. Hij springt over Dierckx naar de tweede plaats in Klasse 4 en pakt de leiding in 4D voor Van Elderen.Guy Francois vs. Andreas Fricke - Lotus Elan vs. Alpine A110
Guy Francois vs. Andreas Fricke - Lotus Elan vs. Alpine A110
In Klasse 1 ditmaal geen Guy François die zijn Lotus vroeg naar de kant moest sturen met pech. De Duitser Fricke parkeerde hierdoor zijn mooie Renault Alpine A110 helemaal voorin voor de Opel Kadett van Laudus. In Klasse 2 was de zege opnieuw voor De Weerdt in zijn bloedmooie Ford GT40 voor de BMW 2002 van Fick en de Ford Mustang van Van Dyck.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Cup op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Summer Classics.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons