van der Horst

Spa: Tweede dominante overwinning voor Urano eSports

Urano eSports - Radical SR8
Urano eSports - Radical SR8
Voor de tweede manche van de Virtual Belcar Winter Series trok een recordstartveld van 50 wagens richting het circuit van Spa-Francorchamps. Toch stond er ook nu weer geen maat op de Urano eSports Radical van Fabrice Cornelis en Coen Klopman. Het duo nam van bij de start de leiding en werd nooit meer bedreigd om te winnen met anderhalve minuut voorsprong op de Traxxis by J&V Services van Cédric Wauters en Matthias Maas en maar liefst twee minuten op SimRC Kapazunder van Rudolf Nagel, Erind Baba en Michael Mittner.
VR Racing - Qvick Motors - Radical SR8
VR Racing - Qvick Motors - Radical SR8
In tegenstelling tot de vorige manche in Donington waren de verschillen bij de aankomst een pak groter, al is dat niet onlogisch gezien het aantal extra kilometers dat het circuit in de Ardennen heeft tegenover de baan in Groot-Brittannië. Hierdoor lagen de kopposities eigenlijk al snel vast. Wel opvallend waren de vele gemaakte fouten. Vele deelnemers vergaloppeerden zich aan La Source, maar ook in Bruxelles, Stavelot en de Busstop Chicane lieten velen zich vangen met een spin als gevolg. Ook in Belcar 2 waren er geen verrassingen. Bingoal by Simtag EMG met Boudewijn Kusters en Vince Peeters namen al vroeg het het voortouw en eindigden met een ronde voorsprong op Optimal Simracing Red en BMS eSports GT3 Cup Belcar, dat moest knokken voor het laagste podiumtrapje in de eindfase van de race.

Skylimit - Racing for Zolder - BMW M4 GT4
Skylimit - Racing for Zolder - BMW M4 GT4
In Belcar 3 kregen we wel een primeur. EKRIS Motorsport #15 met Rob Tijssen en Pim Bouw mocht daar de handen in de lucht steken en zijn zo de eerste die winnen met de BMW M4 GT4. Aan de meet had de BMW 17 seconden voorsprong op Flemish Simsports Black en haalde Sim Formula Europe hun eerste podium in de Virtual Belcar. Belcar 4 werd eens niet gedomineerd door de vertrouwde namen, maar het was Optimal Simracing Blue met Mathieu Detry en Jonathan Poulet dat ditmaal met de eindzege ging lopen. Flemish Simsports White haalde wel de tweede plaats, maar met het kleinste verschil op Ferry Monster eSports, voorheen G-Drive Racing Eximia TCR. Met de feestdagen in zicht krijgen de piloten wat rust, want de eerstvolgende race vindt op 8 januari plaats. Dan trekt de Virtual Belcar-caravaan richting Road America.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 19 december 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons