van der Horst

Spa: Tweemaal eerste startrij voor Stienes Longin en Nicolas Saelens

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Tijdens de kwalificaties van de GT2 European Series reden zowel Nicolas Saelens als Stienes Longin in hun respectievelijke sessies naar een tweede plaats met hun PK Carsport Audi. De West-Vlaming kon geen vuist maken tegen de KTM van Filip Sladecka, terwijl de Leuvenaar net geen seconde trager was dan Anders Fjordbach in de High Class Racing Brabham. Peter Guelinckx deed het eveneens niet onaardig in de kwalificaties met een derde plaats, terwijl Bert Longin niet verder kwam dan P6.
  • St. Paul
High Class Racing - Brabham BT63 GT2 Concept
High Class Racing - Brabham BT63 GT2 Concept
De eerste sessie was het wel frappant hoe Sladecka de tegenstand degradeerde. De Tsjech was maar liefst twee seconden sneller dan de PK Carsport Audi's. Dat terwijl de tijden dichter bij elkaar lagen bij de profs. Vooraf vertelde Stienes Longin nog aan autosport.be dat het verschil met de Brabham negen tienden was, en dat bleek ook de exacte achterstand na de kwalificaties. Longin senior daarentegen kende een teleurstellende sessie. De Leuvenaar moest 2,5 seconden toegeven op de Brabham en zal samen met teamgenoot Peter Guelinckx moeten knokken voor een plaats op het podium.

De eerste race staat morgenvroeg gepland om 10:25 uur, terwijl de tweede om 17 uur van start gaat.

Foto's: Arne Simons - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 23 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons