van der Horst

Spa: Tweemaal pole voor Harry King

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Tijdens de kwalificaties voor de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa was het Harry King (Parker Revs Motorsport) die de pole pakte voor beide races. De Brit reed de snelste tijd en kon eveneens ook de tweede snelste tijd op de tabellen zetten, welke laatste de eerste startpositie geeft voor race twee. Glenn van Parijs (NGT Racing) zal tijdens race één zich naast King plaatsen, terwijl morgen die eer aan Ghislain Cordeel (Team GP Elite) toekomt om naast de Brit te starten.
  • Prospeed Competition
De kwalificaties werden vooral getekend door de talrijke inbreuken op het overschrijden van de tracklimieten. Maar liefst zestien van de 22 piloten zagen één of meerdere van hun tijden geschrapt worden. Ook King ontsnapte er niet aan, maar de Porsche Supercup-piloot bleef toch alle vaste piloten van de Benelux Cup voor. Van Parijs moest een halve seconde toegeven, terwijl Cordeel al op een seconde volgde. Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing) start de eerste race als vierde, terwijl Sam Dejonghe (#TeamPGZ by Red Ant Racing) de top vijf vervolledigde. Dat terwijl in race twee dezelfde vijf vooraan starten, maar waar Van Parijs en Cordeel de plaatsen omwisselen.

Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Wie pech had was Dylan Derdaele (Belgium Racing). De Limburger zag eveneens een aantal tijden geschrapt worden, waardoor hij in race één pas als tiende zal starten, terwijl hij race twee vanaf een negende startplaats zal aanvatten. Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) domineerde bij de ProAm's. De Belg bleef tweemaal comfortabel voor op Tom Boonen (#TeamPGZ by Red Ant Racing), terwijl Koen Wauters (Belgium Racing) de derde beste in de klasse was. Bij de Am's ging de pole tweemaal naar gastrijder Joan Vinyes (Baporo Motorsport).

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons