van der Horst

Spa: Vicenzo Sospiri Racing met de dubbel

Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing kan met een goed gevoel Spa-Francorchamps verlaten, want Michele Beretta en Frederik Schandorff pakten er namelijk hun tweede overwinning van het seizoen in GT Open. Daarenboven eindigden Baptist Moulin en Yuki Nemoto in hun Lamborghini als tweede waardoor het Italiaanse team een dubbel realiseerde. De derde plaats ging naar de winnaar van gisteren, Andy Soucek en Al Faisal Al Zhubair in de Lechner Racing Porsche.
Gevecht tussen Adam Carroll en Loris Spinelli
Gevecht tussen Adam Carroll en Loris Spinelli
In de eerste helft van de race kregen we intense duels tussen de Pro-Am rijders Adam Carroll in de Balfe Motorsport Audi en Loris Spinelli in de AKM Motorsport Mercedes. Ver weg van de profs geraakten zij toch niet weg en dat zou later in de race blijken toen de amateurs het stuur overnamen. Iemand die het slim speelde was Beretta. De Italiaan kwam vroeger in de pits dan zijn concurrenten, waardoor Schandorff voluit kon gaan en met succes. De Deen hield na de pitstops een voorsprong van dertien seconden over op Moulin. Onze landgenoot werd wel nog door Michael Dinan opgejaagd, maar een lekke band voor de TF Sport Aston Martin zorgde ervoor dat hij terugviel in het klassement.

Hierdoor moest Moulin alleen nog afrekenen met een oprukkende Soucek wat hij zonder problemen deed, terwijl de Spanjaard nipt de vierde kon afhouden. Dit was de JP Motorsport McLaren van Patryk Krupińsky en Christian Klien, die zo ook de overwinning in de Pro-Am klasse verzekerden. De top vijf werd afgerond door de Balfe Motorsport Audi, al had Shaun Balfe net genoeg overschot op de Reno Racing Honda van Jens Reno Moller en Marcus Paverud. Florian Scholze en Jens Liebhauser kaapten voor een tweede race op rij de overwinning in de Am-klasse weg.

Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
In de GT Cup Open leek het opnieuw een volledig Q1 by EMG Motorsport-feestje te worden. Van Lagen nam een verschroeiende start in zijn #50 Porsche en probeerde weg te rijden van zowel Bas als Dirk Schouten. Dit lukte helaas niet en hij verloor de leiding bij de pitstops aan Jan Laureyssen. Helaas werd een tweede volledig Q1 by EMG Motorsport podium tenietgedaan nadat Filip Teunkens spinde en zo terugviel naar een zesde plaats. Laureyssen werd niet meer bedreigd en reed zo naar winst met Nicolas Vandierendonck achter zich als tweede, die samen met Dirk Schouten eveneens voor een tweede maal de winst in de AM-klasse pakte. De A&P Racing Team PTT Tech Support Porsche van Maciej Blazek en Mateusz Lisowski vervolledigde het algemene podium.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons