van der Horst

Spa: Vijfde startplaats voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche
Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche
Op zaterdagmorgen vond op het circuit van Francorchamps de kwalificatie voor de eerste DTM race later op de dag plaats. Net als bij de vrije trainingen was het Porsche dat vooraan terug te vinden was. Dennis Olsen (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) klokte de snelste chrono in 2.30.488, hij ging merkgenoot Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) vooraf. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) klokte de vijfde tijd, Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) vat de eerste race aan van op de achttiende positie.
  • LTF
Net als in het hele land kregen we wisselende weersomstandigheden in Spa, maar de Porsche’s voelden zich duidelijk in hun sas in deze moeilijke condities. Olsen en Preining bezetten in de namiddag de eerste startlijn waarna we een volledige Mercedes-AMG lijn krijgen met Lucas Auer (Team Winward) en Maximilian Götz (Team Winward). Vanthoor deelt de derde startlijn met Maro Engel (GruppeM Mercedes-AMG). Leider in de tussenstand Sheldon van der Linde (Walkenhorst Motorsport BMW M4) vinden we pas terug op de tweeëntwintigste positie.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons