van der Horst

Spa, Wallonie, Semois en Condroz al op het programma van Cédric De Cecco

Cédric De Cecco gaat verder in het Belgian Rally Championshipen het sportieve seizoen 2019 start over enkele weken in de Herock Spa Rally. Eens te meer stelde de Luikenaar een programma à la carte samen met zijn partners. Voorlopig staan er vier wedstrijden op het menu: “We hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de Herock Spa Rally, de Rallye de Wallonieen aan de Rallye du Condroz, naast de Rallye de la Semois, een belangrijke afspraak voor één van de partners”, weet Cédric.“Het is een voorlopig programma dat we nog willen aanvullen in de loop van het seizoen. Nieuwe partners zijn dan ook welkom.”
Jérôme Humblet doet het weer naast Cédric De Cecco in Spa en Hoei, maar zal omwille van een internationale verplaatsing Namen missen, waar we dan Grégory Antoine zien. In de Rallye de la Semois zal Eric Defourny net als vorig seizoen naast Cédric plaatsnemen. De wagen is opnieuw de Skoda Fabia R5 van het Italiaanse Metior. “Het is duidelijk dat ik niet de meest makkelijke wedstrijden heb gekozen, maar de betrachting is om in die wedstrijden uit te komen die op vlak van media en uitstraling interessant zijn. We willen uiteraard een maximale retour voor de partners”, gaat Cédric verder. “In die wedstrijden is er ook steeds een mooi startveld, waardoor mijn gebrek aan kilometers ook een nadeel is.”
 
Dat weerhoudt Cédric De Cecco er niet van duidelijke ambities te hebben…
 
“De doelstelling is om naar de top 5 te rijden, met een podium als uitschieter! Tijdens de zondag van de voorbije Condroz, reed ik regelmatig chrono’s in de top-5, wat een ritme is dat ik wil aanhouden. De komst van de nieuwe Polo R5 zal de taak van de rijders in een Skoda Fabia R5 er niet makkelijker op maken, zoals we in de Haspengouw gezien hebben, maar voor een rijder als ik, met een à la carte programma, is de Tsjechische auto de beste keuze. De wagen is competitief met een basisset-up, de betrouwbaarheid is een feit… Ik zal dit seizoen ook een partnership aangaan met Hankook, want na een aanpassingsfase, gaan we zeker in staat zijn om het potentieel van de banden te gebruiken.”
 
Cédric De Cecco is gestart met de voorbereidingen van de Herock Spa Rally 2019, en wil dan ook zijn partners verwelkomen, die bovendien zeer trouw blijken. Op de carrosserie van de Skoda Fabia R5 vinden we YaccoBelgique, IxoModels, MC Solar, Roof Isolation, Groupe Mazzoni, Hankook, Hofman, Spa Racing, NPR Technic, AMV Engineering, Lunch Garden Flémalle &Libramont, Tonic, Auto-Attelage, Dunez, T-Management, CD Designers, Artec Piscines en Marina Racewear. Actie!

Persbericht Cédric De Cecco  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons