van der Horst

6H Spa: Peter Hoevenaars tweemaal bovenaan bij de vrije trainingen

Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux editie 2015 wordt dit weekend op gang geschoten in het kader van de WEC race op Spa-Francorchamps. Op vrijdag vonden al twee vrije trainingen plaats en het was tweemaal Peter Hoevenaars die zijn Porsche van Belgium Racing bovenaan de tabellen plaatste. In de ochtend was hij meer dan een seconde sneller dan Max van Splunteren en in de namiddag bleef hij Nicolas Van Dierendonck met eenzelfde marge voor.
  • LTF
Nicolas Van Dierendonck/Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Nicolas Van Dierendonck/Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Er werd gehoopt op een vijftiental deelnemers voor de eerste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar uiteindelijk kwamen slechts tien deelnemers opdagen. De rijders kregen op vrijdag twee vrije trainingen van een uur voorgeschoteld. Werd de eerste sessie nog verreden onder een zacht buitje dan viel de regen in de namiddag met bakken uit de hemel. Tweemaal toonde Peter Hoevenaars zich ongenaakbaar, 's ochtends klokte hij een ronde in 2:46.840 terwijl hij het in de namiddag in de regen hield op 2:49.923. 's Morgens waren zijn naaste achtervolgers Max van
Van Hover/Noël - Speedlover
Van Hover/Noël - Speedlover
Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport), Jürgen Van Hover/Yves Noël (Speedlover), Nicolas Van Dierendonck/Xavier Maassen (Thems Racing by DVB) en Dylan Derdaele (Belgium Racing). Ook in de namiddag was Hoevenaars de snelste man op de baan, Maassen/Van Dierendonck naderden het dichtst met een tijd van 2:51.070 en daarachter doken opnieuw dezelfde namen op met van Splunteren voor Derdaele en Van Hover/Noël.   

Foto's: Niels Vaeck
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons