van der Horst

Spa: Winst voor KTM in race 1 - Longin en Saelens tweede

Start GT2 European Series Spa - Race 1
Start GT2 European Series Spa - Race 1
Tijdens de eerste wedstrijd van de GT2 European Series vanochtend in Spa was er niets te beginnen tegen de True Racing KTM van Stefan Rosina en Filip Sladecka. Laatstgenoemde nam de leiding bij de start en gaf deze niet meer uit handen. Stienes Longin en Nicolas Saelens (PK Carsport Audi) deden met de tweede plaats een goede zaak in het kampioenschap.
Podium GT2 European Series Spa - Race 1
Podium GT2 European Series Spa - Race 1
Bij het induiken van de eerste bocht was het dus Sladecka die de kop nam, daarachter verschalkte Peter Guelinckx de zuster-Audi van Saelens, die ook nog eens Kris Rosenberger (KTM) voor zich moest dulden. Na de verplichte pitstop zag het er beter uit voor de Audi #81 met een tweede plaats voor Bert Longin, voor zoon Stienes. Een lekke band op een goede vijf minuten van het einde gooide echter roet in het eten, Longin en Guelinckx werden zo pas tiende. Stienes had in die eindfase ook nog een oprukkende Anders Fjordbach in de Brabham in zijn spiegels, de Leuvenaar had echter genoeg marge om de tweede plaats veilig te stellen.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons