van der Horst

Spa: Kan Volders stunten in RX2 voor eigen volk?

Steve Volders - World RX2
Steve Volders - World RX2
Spa-Francorchamps wordt na Barcelona de tweede wedstrijd voor het World RX2 2019. In Barcelona liet favoriet en regerend kampioen Oliver Eriksson al in zijn kaarten kijken. Net als Timmy Hansen bij de Supercars en Aydar Nuriev in Super1600 wist ook Eriksson naast de kwalificatie de halve finale en de finale te winnen. Ook 30 op 30 dus voor de Zweedse ex-teammaat van onze landgenoot Guillaume De Ridder bij Olbergs MSE.
Oliver Eriksson - RX2
Oliver Eriksson - RX2
Met twaalf vaste inschrijvingen en dertien wagens aan de start in Barcelona was de kwantiteit niet zoals verwacht, maar de kwaliteit was wel aanwezig en er werd hard geracet. Uiteindelijk kon onze landgenoot Steve Volders zonder druk de kwalificaties afwerken, wat hem een tiende plaats opleverde en uiteraard een plaats in de halve finale. Daarin werd hard gestreden voor een plaats binnen de top 3 en een ticket voor de finale. Volders maakte hierbij kennis met de zware concurrentie en de muur. Hij moest genoegen nemen met de vierde plaats in de halve finale. Hij staat op een voorlopige negende plaats in de tussenstand. Ondanks de suprematie van Eriksson is de concurrentie sterk. De tweede en derde in Barcelona, de Jamaicaan Fraser McConnel en de Fin Jesse Kallio zijn te duchten klanten, terwijl ook Vasiliy Gryazin, Sami-Matti Trogen en Damien Meunier nog van zich zullen laten horen. En laten we hopen dat Steve Volders ook snel het goede ritme vindt om vooraan mee te strijden. Misschien een finaleplaats in Spa?

Foto's: Johnny Loix / Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 8 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons