van der Horst

Spa: Volland Racing opnieuw superieur met Audi in Super1600?

De vijf Audi's A1 Super1600 van Volland Racing op een zakdoek
De vijf Audi's A1 Super1600 van Volland Racing op een zakdoek
Volland Racing heeft in Barcelona voor een stunt gezorgd door met de vijf Audi’s A1 die het Duitse team heeft ingezet ook de eerste plaatsen te bekleden in de finale. Dat een Audi zal winnen in Spa, is bijna zeker. Wie van de vijf piloten met die eer aan de haal gaat, is uiteraard nog een open vraag. Echter wel met Skoda, Citroën en Renault in de rol van derde hond...
Vijf Audi's en één Skoda in finale
Vijf Audi's en één Skoda in finale
De regerende vicekampioen Aydar Nuriev beschikt momenteel over de beste papieren en was de snelste in Barcelona. De Russische Audi-rijder was de beste tijdens de kwalificaties en won ook de halve finale en de finale. 30 op 30 dus en het is uitkijken of hij die lijn kan doortrekken tijdens de tweede race van het seizoen in België. Zijn landgenoot Artur Egorov en de Hongaar Gergely Marton werden tweede en derde met een Audi uit de stal van Volland Racing, terwijl de Rus Timur Shigabutdinov en de Tsjech Yuri Belevskiy op de vierde en vijfde plek ook al met een Audi van Volland onderweg waren. De enige niet-Audi, de Skoda van Jonno Ligur, werd eigenlijk vijfde, maar werd nadien uit de uitslag geweerd wegens een niet-conforme sporing van de wagen.

Maximilien Eveno - Citroën C2 Super1600
Maximilien Eveno - Citroën C2 Super1600
Ondanks de suprematie van Audi was de snelste chrono tijdens de eerste heat wel voor de Citroën C2 van de Fransman Maximilien Eveno. Maar hij bleef steken in de halve finale, terwijl de Renault Twingo van de Rus Egor Sanin als vijfde uit de kwalificaties kwam, maar evenmin de top 3 haalde in de halve finale. Hiermee onderstrepen we dat de Audi’s niet onklopbaar zijn. Spa kan na Barcelona dan ook opnieuw rekenen op een schitterend deelnemersveld in de Super1600.

Foto's: Johnny Loix / Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op woensdag 8 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons