van der Horst

Spa: Wouter Segers en Thomas Leysen verdelen de winst in Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup

Thomas Leysen versus Wouter Segers
Thomas Leysen versus Wouter Segers
Niet alleen de Virtual Belcar kwam vrijdag in actie. Voorafgaand mocht ook de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup de degens kruisen in Spa. De twee races over 25 minuten werden vooral gedomineerd door Wouter Segers en Thomas Leysen, die uiteindelijk ieder met een overwinning het raceweekend afsloten. Ook in de andere klassen werd er serieus gevochten voor winst, waarbij de uitkomst soms pas beslecht werd in de laatste bochten.
Leysen mocht de eerste race aanvatten als polesitter en startte met verve. Toch geraakte hij op geen enkel moment van Segers af. In plaats van een aanval te plaatsen voor de koppositie, wachtte die laatste geduldig zijn moment af en met succes. In de laatste ronde ging Segers buitenom Leysen bij het aansnijden van Les Combes om zo de leiding te nemen en die niet meer af te geven. Jens Goossens tikte als derde aan, maar verloor deze plaats nadat hij een penalty van 30 seconden kreeg omwille van een aanrijding in de openingsronde. Hierdoor promoveerde Maarten Kerfs naar de derde plaats.

Bram Vanuytven, Milan Feytons en Stef Delnooz
Bram Vanuytven, Milan Feytons en Stef Delnooz
Die aanrijding zou ook gevolgen hebben voor het resultaat in klasse 2. Terwijl Casper de Kort en Jorden Heyse ook bij het incident betrokken raakten, kon Dries Rohaert ontsnappen aan het tumult. Van daaruit kon Rohaert zijn voorsprong verder uitbouwen, terwijl de eerstgenoemden vochten om de overige podiumposities. Daar haalde de Kort het maar nipt voor Heyse, gezien het verschil maar amper + 0.108 sec aan de streep was. Een gelijkaardig verhaal kregen we in klasse 1. Daar kreeg Milan Feytons het aan de stok met Bram Vanuytven en Stef Delnooz. Feytons leidde het overgrote deel van de race en lag in positie voor de winst, maar in de laatste bochten geraakte Vanuytven alsnog voorbij. De kampioenschapsleider kon net nog zijn tweede plaats vasthouden, voor Delnooz.

In de tweede race waren het wederom Leysen en Segers die aan elkaar gewaagd waren, al kregen ze ditmaal nog een compagnon mee in de vorm van Kerfs. De drie konden eveneens wegrijden van de rest van het veld, maar het was ditmaal Leysen die Segers verraste. Deze nam nu wel wat vroeger de leiding over en kon profiteren van het gevecht dat achter hem ontspon voor de tweede plaats. Daar hield Segers evenwel stand tegen kampioenschapsleider Kerfs. Terwijl aan de andere Thaens net zoals in de eerste race niet kon volgen en uiteindelijk buiten de punten viel.

Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
Casper De Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse
In Klasse 2 waren de Kort en Heyse ditmaal wel op het appel en konden samen met Rohaert eerst wegrijden om dan uit te maken wie van hen met de winst ging lopen. Elke ronde bleven de drie aan elkaar gewaagd, waarbij zij zelfs om de beurt ofwel eerste ofwel derde hingen. Alles werd uiteindelijk beslist in de laatste ronde. In een opvallende actie waarbij zij alle drie wijd gingen in Blanchimont, nam de Kort de bovenhand en hield vol. Rohaert eindigde als tweede en Heyse moest tevreden zijn met plaats drie. Dat was het tegenovergestelde van wat gebeurde in Klasse 1, waar Feytons snel de leiding nam en vanaf daar niet meer in gevaar kwam. Met een ronde voorsprong eindigde hij voor Vanuytven en Delnooz.

Met twee raceweekends afgewerkt staan er nog vier op het programma waarbij de stand nog serieus kan veranderen. De volgende stop op de kalender is Zandvoort, op 25 juni.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 29 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons