van der Horst

SpaItalia is het zonnetje in huis

SpaItalia 2024
SpaItalia 2024
De editie 2024 van SpaItalia werd niet gespaard door de weergoden. Regelmatig een bui, te lage temperaturen voor deze tijd van het jaar, organisator DG Sport werd niet gespaard. Maar toch. Met dezelfde toeschouwersaantallen als vorig jaar dringt één conclusie zich op: SpaItalia is voor de liefhebbers het zonnetje in huis!
SpaItalia 2024
SpaItalia 2024
Het was afgelopen zondag opnieuw dringen op het Circuit van Spa-Francorchamps, zowel op de piste als in de paddock. SpaItalia 2024 wist eens te meer de fan community van Italiaanse mechaniek en koetswerklijnen naar de Ardennen te lokken… net zoals de liefhebbers van de Dolce Vita-levensstijl die aan de andere kant van de Alpen zo gekoesterd wordt. De clubs waren talrijk aanwezig, twee- en vierwielers kleurden het circuit en omliggende straten, de parades waren simpelweg volzet, de ‘Ma-Fra Best of Show’ had meer succes dan ooit tevoren, de Donna Club viel bij de in de watten gelegde dames duidelijk in de smaak, door de Ducati Day waren de motoren alom aanwezig, overal kon er wel een lekkernij worden gedegusteerd... de ingrediënten van SpaItalia 2024 leverden een fabuleuze cocktail op. 

En ook de animaties vielen duidelijk in de smaak! Bij zijn tweede bezoek aan SpaItalia maakte ‘Professeur Raoul’ opnieuw indruk, zijn driftshow met zijn Lancia Delta HF Integrale was adembenemend… ook al omdat de beroemde YouTuber het gezelschap kreeg van Soul en zijn Lamborghini Huracan STO! De jeugd wist het te appreciëren… en de minder jongeren ook! 

De Vespa Show van Günther Schachermayr kon dan weer als ‘onwaarschijnlijk’ worden omschreven, met wheelies, rookeffecten, acrobatische stunts, kortom, alles waarvan niemand dacht dat het mogelijk was met een Vespa! 

Dit nieuwe succes deed de kleur van de hemel boven Spa-Francorchamps helemaal vergeten en DG Sport is dan ook al bezig aan de editie 2025 van SpaItalia. Het wordt opnieuw verleidelijk, verbazend en verrassend, en de lat zal opnieuw wat hoger worden gelegd…

Persbericht SpaItalia / DG SportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 18 juni 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons