van der Horst

SpaItalia: Laat het feest beginnen

SpaItalia
SpaItalia
Het aftellen is bijna afgelopen! Op zondag 16 juni staat op het Circuit van Spa-Francorchamps het groen-wit-rood van de editie 2024 van SpaItalia in de kijker! Het evenement van de hand van DG Sport verenigt eens te meer alle liefhebbers van mooie Italiaanse mechaniek, maar ook de onvoorwaardelijke fans van la Dolce Vita dat aan de andere kant van de Alpen zo gekoesterd wordt.
Voor deze nieuwe editie van het immer populairder wordende evenement haalde de organisator alles uit de kast… en laat de feestelijkheden zelfs een dag vroeger beginnen, op zaterdag 15 juni! Il Giro di SpaItalia is immers een toerrit die exclusief aan chauffeurs van Italiaanse merken is voorbehouden, op smaak gebracht door de lekkernijen van partner Saporini.
 
Tijdens de editie 2024 wordt de 110ste verjaardag van Maserati in de schijnwerpers geplaatst, terwijl de clubs van alle merken en modellen eens te meer de paddocks van het Circuit van Spa-Francorchamps zullen innemen. Sommigen onder hen zullen zelfs deelnemen aan de niet te missen Ma-Fra Best of Show, om 11u00 en 13u30. 

Tussen 14 uur en 15u30 valt een andere van de vele animaties te bewonderen: de onvoorspelbare en wereldberoemde Vespa Show van Günther Schachermayr! Ook ‘Professeur Raoul’ is opnieuw van de partij, tot groot jolijt van alle fans. Deze keer brengt de beroemde sidekick van YouTuber GMK een Lancia Delta HF Integrale met zich mee, waarmee hij tussen 14u30 en 16u00 enkele Drift Shows ten beste geeft!  

SpaItalia is een gezinsevenement bij uitstek, waarbij ook de allerjongsten niet vergeten worden. Zij krijgen enkele op maat gesneden animaties aangeboden, terwijl de dames en juffrouwen zich in de Donna Club in de watten kunnen laten leggen, een exclusief oord waarin Italiaanse merken, boetieks, ontspanningsruimten en wedstrijden zeker hun aandacht verdienen.
 
Ondertussen worden op het circuit enkele rijsessies afgewerkt, van de Ducati Day – het merk is met zijn volledige gamma ook alom aanwezig in de paddock – over circuitdopen met een Ferrari tot de verschillende parades (Parata Moto om 11u30 en Parata Italiana om 12u00), om zo ook de soundtrack van SpaItalia te verzorgen! 

Voeg daar nog de talrijke gelegenheden bij om (opnieuw) kennis te maken met gastronomische en andere pleziertjes die La Dolce Vita in de verf zetten, én de aangekondigde aanwezigheid van de zon boven het mooiste circuit ter wereld, en u heeft geen enkel excuus om SpaItalia 2024 te missen!

Persbericht SpaItaliaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 14 juni 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons