van der Horst

SpaItalia: ‘Professeur Raoul’ opnieuw van de partij met zijn Lancia Delta HF Integrale Gr.A

‘Professeur Raoul’
‘Professeur Raoul’
Het wordt op zondag 16 juni zeker een extra kers op de taart van SpaItalia 2024! Raul Marchisio, vorig jaar al van de partij en beter bekend onder de naam ‘Professeur Raoul’, zakt ook deze keer af naar het Circuit van Spa-Francorchamps, tot groot plezier van zijn vele fans! Dit keer doet hij dat met een Lancia Delta HF Integrale Gr.A ex-Didier Auriol, om er heel wat driftsessies af te werken!
  • St. Paul
Als rallyrijder in de jaren ’90 en verkoper van sportwagens in Monaco is Raul Marchisio nu ook een icoon van social media geworden, dankzij de beroemde autocontent creator GMK, die van hem zijn fidele sidekick heeft gemaakt! Het resultaat is verbluffend: hun video’s rond Supercars en Hypercars halen duizelingwekkende kijkcijfers! In zoverre zelfs dat ‘Professeur Raoul’ zowel jong als oud laat wegdromen…

Vorig jaar, tijdens de 20ste editie van SpaItalia, bleek de man niet alleen ontzettend open en beschikbaar, zijn eeuwige goede humeur maakte indruk op de aanwezigen. Overal deed hij de hoofden draaien, de fans juichen en de smartphones filmen!
 
“We hadden gewoon voor een herhaling van dat scenario kunnen gaan, maar na een gesprek met de ‘Professeur’ besloten we dat het publiek van SpaItalia recht had op nog meer”, stelt een lachende Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Voor deze 21ste jaargang van SpaItalia is Raul Marchisio dan ook van de partij met zijn Lancia Delta HF Integrale Gr.A, de wagen waarmee Didier Auriol in 1991 de Sanremorally won. De ‘Professeur’ zal met die bolide heel wat driftsessies afwerken! Uiteraard zijn we in de wolken, want zo een kleurrijk personage past perfect bij die typische SpaItalia-sfeer! De ‘Professeur’ ademt passie, neemt zichzelf vooral niet au sérieux, en krijgt het grootste respect van het publiek. Tuurlijk is hij opnieuw welkom!”

Raul Marchisio zal zelfs het hele weekend in het hartje van de Belgische Ardennen doorbrengen, want op zaterdag 15 juni neemt hij deel aan de ‘Giro di SpaItalia’, een toerrit door de regio die om 13u30 start aan de gebouwen van ‘Saporini – Il Gusto dell’Italia’ in Barchon. De kans is groot dat er wat volk op afkomt! 
 
We kunnen er zeker van zijn dat deze aankondiging, en de belofte van ongeëvenaarde driftshows, de bezoekersaantallen op SpaItalia 2024 zal verhogen. Laat de show beginnen...

Persbericht SpaItaliaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 8 juni 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons