van der Horst

Spanje: Stoelendans is alweer begonnen

Jon Lancaster - MP Motorsport
Jon Lancaster - MP Motorsport
Het GP2-seizoen is dit weekend met de races in Spanje nog maar aan zijn tweede manche toe of de eerste rijderwissels zijn al een feit. Meerdere teams hebben hun jaarbudget nog niet rond en zijn dan ook naarstig op zoek naar betalende rijders. Zo moet in Barcelona Jon Lancaster bij MP Motorsport plaats maken voor Tio Ellinas en bij Trident wordt Axcil Jefferies vervangen door de Spanjaard Sergio Canamasas.
Jon Lancaster liet vorig jaar bij Hilmer Motorsport mooie dingen zien in de GP2- series, maar moet nu al na één manche bij MP Motorsport plaats ruimen voor Tio Ellinas; Ellinas vertoefde de laatste twee seizoenen in het GP3-kampioenschap bij Manor en won deze winter de MRF Challenge waar hij het onder meer tegen onze landgenoot Sam Dejonghe moest opnemen. Eind vorig jaar testte hij al bij MP Motorsport, maar werd niet weerhouden voor de eerste races, nu echter zou hij toch tot een overeenkomst gekomen zijn met het team voor de rest van het seizoen.

Axcil Jefferies
Axcil Jefferies
Dat Axcil Jefferies snel plaats zou moeten maken bij Trident, lag voor de hand; de Zimbabwaan maakte weinig indruk in Bahrein waar hij steeds achteraan bengelde en het Italiaanse team is dringend op zoek naar geld. Lokale rijder Sergio Canamasas, vorig jaar reed hij GP2 bij Caterham, stapt voor een race in bij Trident waar hij ploegmaat wordt van Johnny Cecotto.


Foto's: GP2 Series  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons