van der Horst

Spanje: Vandoorne vliegt naar zesde opeenvolgende pole

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne vertrekt morgen vanuit pole voor de eerste GP2-wedstrijd in Barcelona. Onze landgenoot boekte zijn zesde pole op rij, het vorige record stond op drie... Achter onze Belg vertrekken morgen de beide rijders van DAMS: Alex Lynn en Pierre Gasly. De verschillen zijn opvallend vooraan. Vandoorne was vier tienden sneller dan Lynn, hetzelfde verschil vinden we tussen de Brit en Gasly. Tussen laatstgenoemde en de 21ste is er dan weer slechts een seconde te vinden. De eerste achtervolger van Vandoorne in het kampioenschap, Rio Haryanto, reed de achtste tijd op een volle seconde van Stoffel.
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
De sessie was amper begonnen of deze werd al meteen onderbroken met een rode vlag. De Dallara van Artem Markelov viel stil in het midden van de piste. De Rus kon geen tijd meer rijden en vertrekt morgen als laatste. Wanneer de sessie weer werd vrijgegeven knalde Vandoorne meteen naar de pole met een 1:29.781. Opvallend beeld vervolgens in de pit: Marlon Stockinger (Status Grand Prix) valt stil in de pit en de wagen wordt weer in gang gebracht door een mechanieker van Trident... 

Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Stoffel Vandoorne - ART Grand Prix
Alex Lynn reed de tweede tijd, nipt vóór Mitch Evans en Alexander Rossi. De man op de voorlopige vijfde plaats, Richie Stanaway, gaf al een volle seconde toe op Vandoorne. Bij de volgende collectieve poging kwam de concurrentie dichter bij de Belg maar dan volgde de koude douche: Vandoorne klokte plots een indrukwekkende 1:29.273 op de tabellen. Lynn volgt op vier tienden, geen enkele andere piloot geraakte onder de 1:30. De top tien: Stoffel Vandoorne, Alex Lynn, Pierre Gasly, Mitch Evans, Alexander Rossi, Daniel De Jong, Raffaele Marciello, Rio Haryanto, Nick Yelloly en Julian Leal. 

Foto's: Georges De Coster  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons