van der Horst

Spanje: eerste zege voor Norman Nato

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
In een dramatische wedstrijd met drie safety car periodes heeft Norman Nato (Racing Engineering) zijn allereerste GP2-zege geboekt. De Fransman versloeg in de slotfase van de race zijn landgenoot en poleman Pierre Gasly. Gasly werd uiteindelijk derde nog achter de Canadees Nicholas Latifi. Artem Markelov, Sergio Canamasas en Alex Lynn vervolledigden de top zes. Raffaele Marciello werd als achtste geklasseerd, achter Jordan King, en vertrekt morgen vanuit pole. De overige punten gingen naar Gustav Malja en Oliver Rowland.
  • St. Paul
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Bij het doven van de lichten kon Gasly nochtans zijn pole verzilveren. De Red Bull tester werd gevolgd door Nato in de eerste bocht. Sergey Sirotkin kende een uitstekende start en vloog van vijfde naar derde. Alex Lynn en Latifi maakten de top vijf vol. Een ronde later kwam de eerste safety car al buiten vanwege een spin van Luca Ghiotto. Bij de herstart behield Gasly de leiding terwijl Lynn binnen kwam voor de verplichte pit stop.

Pierre Gasly vóór Norman Nato
Pierre Gasly vóór Norman Nato
Sirotkin legde ondertussen het vuur aan de schenen van Nato voor de tweede plek maar de Fransman verdedigde ijzersterk. In de 23ste ronde maakte de Rus een foutje in zijn aanvalspogingen waardoor de safety car voor de tweede maal buiten diende te komen. Latifi nam zo de derde plek over gevolgd door Sergio Canamasas. Met nog veertien ronden te gaan reden de leiders nog steeds rond op hun super zachte banden die snel begon te degraderen. 

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
In de 25ste ronde kon Nato profiteren van het feit dat Gasly steeds meer last kreeg met zijn banden en haalde hem in. In de 33ste ronde slaagde ook Latifi er in om Gasly te verslaan terwijl Artem Markelov voorbij Canamasas geraakte. In de strijd voor de achtste plek werd vervolgens Raffaele Marciello in de laatste ronde van de baan gereden door zijn landgenoot Antonio Giovinazzi. Hierbij kwam de safety car voor de derde maal buiten. De wedstrijd eindigde onder neutralisatie.

Podium race 1, vlnr Nicholas Latifi, Norman Nato en Pierre Gasly
Podium race 1, vlnr Nicholas Latifi, Norman Nato en Pierre Gasly
De koersdirectie maakte vervolgens de fout om het zwart/wit geblokt een ronde te vroeg te tonen. Hierdoor werd de stand bij die ronde als uitslag genomen. Marciello krijgt zo zijn achtste plek terug en vertrekt morgen dus van op de pole voor de sprint race. Alex Lynn zakt een plaatsje nadat hij voorbij Canamasas was geraakt. Na de wedstrijd kreeg Giovinazzi een straf van twintig seconden voor zijn botsing met Marciello waardoor de Prema-rijder van de 9de naar de 18de plaats zakt. Toch kan Prema tevreden zijn: bij hun GP2-debuut schenkt Gasly hen meteen een podium.

Uitslag Race 1 GP2 Spanje 2016

#RijderTeamResultaat
1.Norman NatoRacing Engineering58:51.044
2.Nicholas LatifiDAMS+1.337
3.Pierre GaslyPrema Racing+4.248
4.Artem MarkelovRussian Time+5.145
5.Sergio CanamasasCarlin+7.294
6.Alex LynnDAMS+7.596
7.Jordan KingRacing Engineering+8.678
8.Raffaele MarcielloRussian Time+11.544
9.Antonio GiovinazziPrema Racing+12.156
10.Gustav MaljaRapax+13.102
11.Oliver RowlandMP Motorsport+17.513
12.Nobuhara MatsushitaART Grand Prix+18.526
13.Mitch EvansPertamina Campos Racing+21.773
14.Arthur PicRapax+23.022
15.Daniel De JongMP Motorsport+23.787
16.Marvin KirchhöferCarlin+24.125
17.Jimmy ErikssonArden International+24.348
18.Sean GelaelPertamina Campos Racing+27.522
19.Nabil JeffriArden International-1 ronde
 Philo Paz ArmandTridentOpgave
 Sergey SirotkinART Grand PrixOpgave
 Luca GhiottoTridentOpgave

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons