van der Horst

Spanje: Nabeschouwing van Nicolas Gilsoul

Hallo iedereen, Meer dan eens was de voorbije manche van het WRC episch! De Rally van Catalonië is de enige wedstrijd van het seizoen die wordt betwist op verschillende ondergronden: de eerste dag op gravel en de volgende twee dagen op asfalt. Door de dikke laag stof die de proeven bedekte en onze startpositie beloofde het een moeilijke vrijdag te worden.
  • LTF
Dat was zeker ook deze keer het geval.  Ondanks het feit dat we voluit aanvielen was het onmogelijk om de snelsten te volgen. We moesten ons tevreden stellen met het beperken van de schade, om dan op zaterdag met het mes tussen de tanden te rijden vanaf de eerste klassementsproef.

Proef na proef konden Thierry en ik geleidelijk aan terug opklimmen in het klassement door alle valstrikken, op dit door de regen uitzonderlijk moeilijke parkoers, te vermijden.  Zo konden we de tweede etappe afsluiten op een vijfde plaats.  Nog maar eens zou de laatste dag beslissend zijn.

Zondag stonden we na drie goeie tijden op het virtuele podium na Seb Ogier en een ongelooflijke Sébastien Loeb die niets van zijn talent verloren had!  We waren vastbesloten om deze derde plaats te behouden en extra punten te scoren in de Power Stage, dus gingen we nogmaals vol in de aanval.  De tussentijden  waren prima en zoals voorzien functioneerde alles goed... tot een lekke band rechts achteraan er anders over besliste, waardoor Elfyn Evans ons voorbijging in het algemene klassement... met 0,5 seconden! 

Natuurlijk is het teleurstellend, maar het is in rally's als deze dat men karakter kweekt.  We zijn dan ook vastbesloten om te strijden tot het einde en om de drie punten te overbruggen die ons scheiden van de piloot van M-Sport. 

Afspraak in Australië... waar we gaan vliegen!

Tot zeer binnekort,

Nicolas

Persbericht Nicolas GilsoulSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 28 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons