van der Horst

Spanje: Koning Loeb lonkt naar winst

Sébastien Loeb - Citroën C3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën C3 WRC
De Rally van Catalonië blijft verbazen. Zondagochtend pakte niemand minder dan de 9-voudige wereldkampioen Sébastien Loeb de leiding, met nog maar twee proeven te gaan. Thierry Neuville is nu vierde.
De Spaanse manche van het WRC zal herinnerd worden als één van de mooiste van het seizoen, met inmiddels vijf verschillende leiders en een te snijden spanning. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) mocht als leider naar de slotdag, maar al snel zou blijken dat de Fin niet het juiste rubber mee had voor de ochtendproeven.

Sébastien Loeb (Citroën C3) had met vierde harde banden wel de juiste gommen onder zijn wagen en pakte uit met twee indrukwekkende besttijden die hem meteen naar de kop van koers brachten. Loeb was gisteravond nog derde met een achterstand van acht tellen en telt nu al een voorgift van 7.1 seconden op zijn dichtste belager. Dat is Latvala die op de tweede proef van de dag wat bekwam van zijn opdoffer, maar wel een warm momentje kende.

Achter het kopduo speelt zich misschien wel het meest interessante duel af van de wedstrijd, dat tussen Sébastien Ogier (Ford Fiesta) en Thierry Neuville (Hyundai i20). Met twee derde tijden bleef de Belg in het ritme van zaterdag en heeft hij Ogier nu echt bijna beet. Het verschil bedraagt nog 3.8 seconden. Veel rekenen en tellen heeft geen zin, want Dani Sordo (Hyundai i20) en Elfyn Evans (Ford Fiesta) volgen op amper vijf seconden van de Belg, op net geen twintig seconden van Loeb.

Het gevaar zal niet meer komen van achteruit. Ott Tänak (Toyota Yaris) en Esapekka Lappi (Toyota Yaris) volgen als zevende en achtste op ruim een minuut. Craig Breen (Citroën C3) volgt al op bijna twee minuten. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) besluit de voorlopige top tien.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons