van der Horst

Spanje: Latvala als leider naar slotdag, Neuville vijfde

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala mag als leider naar de slotdag van de Rally van Catalonië, maar wat morgenmiddag de uitkomst zal zijn blijft een groot enigma. De eerst vijf zitten binnen de 12.7 seconden, en die vijfde is Thierry Neuville.
  • Oeste Kart
Veel veranderde er niet meer in de straten van Salou maar het quintetje kwam wel nog net iets dichter bij elkaar. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) mag als leider naar de slotdag maar Sébastien Ogier (Ford Fiesta) volgt op amper 4.7 seconden. De Franse wereldkampioen pakte nog de laatste besttijd van de dag voor zijn rekening. Opvallend dat hij zo dicht staat, want het is pas zijn tweede snelste tijd na zijn scratch in de straten van Barcelona. Ogier is dus "king of the street".

Sébastien Loeb (Citroën C3) is knap derde op amper 8 tellen, Elfyn Evans (Ford Fiesta) is vierde op 9.8 seconden.

Thierry Neuville (Hyundai i20) volgt nu als vijfde op 12.7 seconden. De Belg dichtte zaterdagmiddag een ongelooflijk gat en doet plots weer mee voor het podium en misschien zelfs voor winst. In de strijd om de titel doet hij er wel goed aan om zo dicht mogelijk bij Ogier te komen, want op dit moment is hij virtueel WK-leider. Ook Dani Sordo (Hyundai i20) doet nog mee, hij telt een achterstand van 16.5 seconden. "Het kon deze middag beter zijn, deze middag was het beter, op die laatste proef na. Wij waren de snelste deze middag, dat is belangrijk. Iedereen zal morgen hard gaan. Het zou morgen goed zijn als we nog voor Sébastien Ogier geraken. We moeten wachten op de weersomstandigheden", aldus Neuville die niet in zijn kaarten liet kijken als het om de startpositie in Australië gaat.

Daarachter gaapt een gat. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) volgt op driekwart minuut, Ott Tänak (Toyota Yaris) zit op een minuut van Latvala.

Morgen zijn er nog vier proeven, waaronder de Power Stage.

Foto: TGR_WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons