van der Horst

Spanje: Latvala pakt de kop, Neuville schittert maar is pas vijfde

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na dertien van de achttien proeven in de Rally van Catalonië zijn we al toe aan de vierde wedstrijdleider. Jari-Matti Latvala nam de kop over van Dani Sordo. Thierry Neuville was de man van de middag met twee besttijden en is nu vijfde.
Dani Sordo (Hyundai i20) mocht als wedstrijdleider naar de middagproeven maar lang kon hij niet genieten van die positie want Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) nam meteen over. Bij Toyota hebben ze wel altijd een plan B als de kopman wordt teruggeslagen, zo lijkt.

Toch is de wedstrijd nog niet gereden want de titelfavorieten kenden een sterke middag met Thierry Neuville (Hyundai i20) voorop. Hij noteerde twee besttijden en werd nog eens tweede op een zucht van Sébastien Loeb (Citroën C3). De Belg stond vanmorgen een minuut achter de leider, die achterstand bedraagt nu nog veertien seconden. Toch moet hij nog enkele rijders voor zich dulden. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) kende ook een goede middag en rukt zelfs op naar plaats twee op amper 7.2 seconden van de Finse leider. Sébastien Loeb is nu derde op 9.9 seconden van de kop. Elfyn Evans zakte van twee naar vier en volgt op 11.2 seconden. Dani Sordo zakte van één naar zes, na een moeilijke laatste proef en volgt op 17.6 seconden. Alles ligt dus op een handdoek en zondag is er nog veel mogelijk. Straks wacht nog een kleine showproef op de zeedijk in Salou.

Ott Tänak (Toyota Yaris) is pas achtste en kwam na zijn lekke band ook niet meer dichter, integendeel. Het peloton voor hem snelde in sneltempo weg. De Est lijkt nu echt volledig uitgeteld voor de titel, en lijkt daar nu al vrede mee te nemen.

In WRC2 hebben de Skoda's het overgenomen van de Volkswagens. Kalle Rovanperä leidt weer maar eens, en houdt nu Jan Kopecky en Nil Solans (Ford Fiesta R5) achter zich.

Foto: Hyundai Motorsport Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons