van der Horst

Spanje: Ogier als vanouds in Catalonië

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier mag als leider gaan slapen na de openingsdag in de Rally van Catalonië, de voorlaatste manche van het WRC. Hij heeft Kalle Rovanperä en Thierry Neuville virtueel naast zich op het podium. Toyota zit op koers voor de merkentitel.
Na een kort intermezzo voor de middag voor Hyundai, was Toyota de hele vrijdagetappe opnieuw oppermachtig in de Catalonië. En vooral Sébastien Ogier (Toyota) presteerde als vanouds, op zoek naar een eerste zege dit seizoen. De Fransman klokte twee snelste tijden na de middag, maar sloeg wel gericht en hard toe. Kalle Rovanperä (Toyota), nochtans opener vandaag, leek geen antwoord te hebben op de achtvoudige wereldkampioen en kijkt aan tegen een achterstand van 4.8 seconden, wat in deze spannende rally al riant lijkt.

Thierry Neuville (Hyundai) kreeg een tik na de middag. Hij zit plots op 12.5 seconden terwijl hij voor de middag nog aan de leiding ging. De Belg gaf aan dat hij ander weer verwachtte en wat kracht mist. Ott Tänak (Hyundai) is zeker nog een bedreiging voor de Belg op 20 seconden van de kop. Dani Sordo (Hyundai) doet zijn werk, maar meer ook niet, en hangt op 50 seconden.

De volgende rijder moeten we al gaan zoeken op ruim een minuut van de kop. Elfyn Evans (Toyota) reed lek maar beperkte de schade en is zesde. Hij moet stilaan rekening houden met Craig Breen (Ford) die stilaan in het goede ritme komt. Takamoto Katsuta (Toyota) is achtste op anderhalve minuut, nadat hij ook lek reed.

Morgen zijn er zeven proeven, zondag nog vier. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 oktober 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons